Spanjolen som har spilt i ni forskjellige land siden 2002, debuterte for Brumunddal på Sveum lørdag. Klubben trodde selv de kanskje hadde fått spissen de har vært ute etter før kampen.

Og etter en spilt omgang på Sveum så det ut til at klubben har gjort rett i sine valg. Etter en omgang i Dala-drakta rakk spanjolen å utnytte Valdres-forsvarets slurvefeil og satte inn tre mål for de hvite og blå.

-Trodde ikke han skulle gjøre det så bra 

For Rodriguez Aracil brukte ikke lang tid på å finne vegen til nettmaskene. Allerede to minutter inn i Dala-debuten scorte spanjolen sitt første mål på Hedemarken, og suksessdebuten var nærmest et faktum allerede da. 

- Skal jeg være helt ærlig hadde jeg ikke trodd jeg skulle gjøre det så bra i den første kampen. Men når du ser ute på banen prøver du selvfølgelig alltid å score, men jeg bryr meg ikke om det er jeg eller en lagkamerat som gjør det. Det viktigste er at vi det blir gjort. Og dette var en viktig kamp for laget og da er det bra at vi vinner, sier spanjolen til h-a.no etter kampen lørdag. 

- Ja eller nei, kunne du fått noen bedre start i Brumunddal?

- Nei, både klubben og da med meg, kunne ikke fått noen bedre start enn det vi gjorde i dag, avslutter lørdagens tre-målsscorer. 

Etter kampen var trener Stein-Rune Solbakken ikke bare fornøyd med sin nye spiss, men ønsket også å trekke fram hele lagets innsats. 

- Det er viktig å få fram at hele laget gjorde det bra. Vi er veldig gode i angrep og spillerne rundt Paulo er flinke til å gi han gode gjennomspill, sier Dala-treneren etter kampen. 

- Utgjorde Paulo en stor forskjell på dette laget når han scorer hele tre mål?

- Han er en målscorer, det er det som er forskjellen. Det siste han gjør med ballen er å sette den i mellom stengene, til forskjell fra det vi har gjort tidligere, der den har havnet opp i åsen bak her, svarer Solbakken til h-a.no og er enig i at fotballfesten ikke var like morsom i andre omgang. 

Målfest i føreste omgang

For første omgang var rene fotballfesten for hjemme-supporterne. Drøye kvarteret etter sitt  første mål fant spanjolen veien til nettmaskene nok en gang. Etter at Sigtbakken mistet ballen inne i 16-meteren, plukket Rodriguez Aracil den opp og var iskald alene med keeper, og doblet dermed Dala-ledelsen. 

Kaptein Rune Pettersen fikk også en nettkjenning i første omgang. Etter en godt plassert corner fra Andreas Hovemoen, som finner Pettersen på  bakerste stang og header ballen i mål bak Valdres-keeper Tomas Varpestuen. 

Selv om ledelsen var meget komfortabel for hjemmelaget, nøyde ikke spanjolen seg med å gå til pause med en tre-målsledelse. I det 39 minutt drar Sørum Johansen seg oppover høyresiden og chippet ballen over til Rodriguez Aracil som headet ballen nok en gang i mål. 

Bjerke reddet straffe

Andre omgang bød derimot ikke på så mye underholdning som førte omgang gjorde på Sveum. Verken Rodriguez Aracil eller noen av de andre Brummunddal-spillerne fant veien til nettmaskene. For uten om Sørum Johansen som etter et nydelig angrep headet ballen i mål, men ble dømt for offside. 

Presset mot Brumunddal var klart større i denne omgangen, og de hvite og blå kunne puste lettet ut for at det ikke kom noen baklengsmål. Hvert fall når Øyvind Melgavis fellte en Valdres-spiller innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe. Heldigvis for Dala var Bjerke trygg på streken og reddet skuddet som gikk ned til venstre. 

Brumunddals lag (3-5-2): Christian Bjerke - Øystein Kvello, Øyvind Melgavis, Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Andreas Hovemoen, Christoffer Heier Solbakken, Aleksander Andreassen, Erik Sigdbakken (60:00 Jonatan Helmersen), Pablo Rodriguez Aracil og Jim Sørum Johansen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00