HAMAR: Selv om Dala skriver på sin hjemmeside at de er ute etter revansje mot Follo i ettermiddag, er revansje et stykke unna det trener Erik Wettermark har fokus på. Han legger liten vekt på at Dala tapte 6-0 for Follo i januar, og lar det også være historie at Dala tapte sin første kamp på naturgras i begynnelsen av mai med 5-1.
- Vi slapp inn for mange enkle mål, men uansett er det en annen kamp nå, sier Wettermark.
Han mener Dala har vært inne i en bra flytsone etter 4-2-tapet for Elverum 16. juli. 4-3 mot Jevnaker borte, 2-2 hjemme mot Kristiansund og 4-0 i bortekampen mot Valdres forrige helg er solide saker, men Dalas hjemmeuttelling er ikke den aller beste denne sesongen: to seire, en uavgjort og fire tap:

Tre ettmålstap

- Vi har hatt bedre uttelling på bortebane. Men prestasjonene i de fire hjemmekampene våre har ikke vært dårlige i 90 minutter, sier Wettermark som har ettmålstap hjemme mot Valdres, Lillehammer og Bærum. 4-2-tapet for Elverum da vi fikk to spillere utvist, ser han nesten bort fra.

Elverum kan stikke ifra

Elverum er den store overraskelsen i årets 2. divisjon. Akkurat nå ser laget ut til å være på vei til Adeccoligaen. Faktum er at Kevin Knappens spillere leder serien med tre poengs forsprang på Bærum. Og det er nettopp tabelltoeren som er motstander i Bærum ettermiddag.

Har ikke tapt borte

Bortebane ser ikke ut til å ha noen som helst betydning for Elverum. Gutta fra Leiret har faktisk til gode å tape borte, men i dag møter de også et lag som ennå ikke har tapt hjemme.
- Presset ligger på Bærum, som har ambisjoner om opprykk. De må vinne denne kampen, mens vi kan fortsette å spille med lave skuldre, sier Kevin Knappen.
- Opprykk henger ikke på noen måte over oss. Målet har vært å sikre plassen, og det har vi greid nå. Vi kan bare slå oss løs, og sesongen vil uansett ikke være mislykket for oss, sier Knappen.
Han er krystallklar på at det har gått over all forventning med Elverum i årets serie.
- At vi skulle stå med ett eneste tap og toppe tabellen etter 15 serierunder, hadde jeg aldri tenkt, sier han.

Kan bytte med Nybergsund

Slik tabellene i Adeccoligaen og 2. divisjon navdeling 2 ser ut nå, ligger det an til et rollebytte mellom Elverum og Nybergsund neste sesong.
Nybergsund er på nedrykksplass i Adeccoligaen, og det er fem poeng opp til sikker grunn. Sundingene har greid seg ganske så bra hjemme der de har tatt 17 av sine 18 poeng, og som man forstår, har de vært direkte svake borte. Borteseieren lar vente på seg etter en uavgjort og åtte tap, og den første bør komme i helgen mot Asker.
Asker er nemlig ett av lagene som ligger rett over nedrykksstreken ...
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.