Brumunddal ledet 1-0 til pause mot Rosenborg 2. Øystein Kvello hadde headet blåbuksene i front, og gjennom 45 ellers sjansefattige minutter hadde Dala vært det førende laget i kjølige, vindfulle og regntunge Trondheim.

Så byttet lagene både banehalvdel og roller.

Rosenborg 2 tok over kommandoen, og to scoringer i løpet av andre omgangs åpningskvarter gjorde seiersjakten vanskelig for Brumunddal, som til slutt fikk med seg et smått skuffende 2-2-resultat fra Trondheim.

Mental forklaring

Dala-sjef Stein-Rune Solbakken skylder det skjebnesvangre kvarteret på mental svikt.

- Vi var passive psykologisk de første minuttene etter pause. Vi var ikke mentalt påskrudd. Vi trodde nok at vi skulle ta med kontrollen fra første omgang inn i andre omgang, men vi ble kjørt rundt med. Vi glemte at vi er et godt fotballag, sier Solbakken.

Hødds cuphelt fra 2012, Pål André Helland, var sentral da Rosenborg gjorde Dalas defensive jobb vanskelig etter sidebyttet.

- Klareringene våre var svake. Spesielt før Rosenborgs 2-1-scoring hadde vi mange muligheter til å rydde opp, uten å få ballen unna. Det var for dårlig, sier Solbakken tydelig.

Fortjente tre poeng

Dala tok seg sammen etter Rosenborgs sjokkåpning på andre omgang, og etter 82 minutter dyttet Jim Sørum Johansen inn en fortjent utlikning etter Aleksander Melgalvis' herlige forarbeid.

- Vi samlet oss veldig bra, og de siste 20 minuttene var vi veldig gode. Da brukte vi ballen, vendte spillet og kom til mange innlegg, sier Solbakken, som mener bedre innlegg kunne gitt tre poeng.

- Vi oppsøker første stolpe for lite med innlegg og løp, og det blir enkelt å plukke ned ballen for den stor keeperen deres. I tillegg har vi flere gode sjanser til å score seiersmålet på slutten, og jeg synes vi fortjente å vinne, sier han.

Vil se forbedringer

Kommende søndag møter Dala formsterke Elverum. Da vil Solbakken se både tekniske og mentale forbedringer.

- I den kampen må alle være mentalt på i 90 minutter. I tillegg må vi treffe bedre med innlegg og bevegelser, avslutter han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00