BRUMUNDDAL: I vinter har vi lest at Dala-treneren har vært både småfrustrert og skremt av Dala-lagets prestasjoner. Men nå som det er duket for seriestart mot Kristiansund, er alt bare fryd og glede for Wettermark og klubben har trener på den niende sesongen.
Begynner vi å snakke om opprykk, henter pedagogen fram de runde språkvendingene som fotballtrenere gjerne bruker når de ikke ønske å legge unødvendig press på fotballspillerne sine.

Ikke noe plasseringsmål

- I fjor sa jeg at målet var at vi skulle hevde oss i 2. divisjon. Vi har ingen plasseringsmål i år heller. Det er alltid delmål undervegs; mål som går på forsvarsdelen og angrepsdelen ...
- Det er fortsatt viktig for Brumunddal å stabilisere seg i 2. divisjon. Vi snakker ikke om å bli nummer tre eller ti. Det viktigste er at vi holder oss. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal hevde oss i år heller, men det er så mye som spiller inn.
- Er opprykk et tema?
- Nei. Verken for meg eller andre. Det blir feil fokus. Det må eventuelt bli et tema om opprykk skulle være aktuelt i oktober, og da er det et spørsmål til klubben om Brumunddal har muligheter til å rykke opp med alt det medfører, sier Wettermark, som har tippet Bærum, Raufoss og Kristiansund som de ypperste opprykksfavorittene.
- Hvordan vurderer du laget ditt i år kontra i fjor?
- Litt vanskelig å si, men jeg håper vi er foran fordi vi har fått ett års erfaring på dette nivået. Men noen av spillerne har vært skadd og har en vei å gå, sier Dala-treneren.

Rykket ned med Elverum

Det har nesten uten unntak gått Wettermarks vei som fotballtrener. Men ett nedrykk er det også blitt på veien - med Elverums 2. divisjonslag i 2000.
- Jeg har hatt såpass bra resultater at det ville vært rart om jeg ikke hadde opplevd litt motgang også. Det skjedde det året da 2. divisjon skulle halveres. Vi slo Sarpsborg 3-0 i den siste kampen, men da Gjøvik vant 3-2 over Fredrikstad på overtid, ble det nedrykk fra sjuendeplassen.

Mye positivt

Som trener får Wettermark mye skryt av spillere og omgivelser.
- Han er utrolig flink til å gi oss den rette motivasjonen ved å si de riktige tingene før kampene. Han har hele tiden fokusert på at vi ikke har noe å tape, sa Eirik Olssen til HA-sporten i fjor.
Guttorm Tysnes har flere ganger vært med og engasjert Hamar-mannen som trener, og han kan nesten ikke få fullrost Wettermark.
Bare hør hva Tysnes sier:
Han er god til å bygge tillit og trygghet.
Flink til å avpasse treningsmengde i forhold til spillernes totale belastning.
Flink til å få ut det beste i folk.
En dyktig trener som er flink til å gi spillerne akkurat nok informasjon om motstanderne.
- Jeg kan blant annet nevne at begge 1-0-scoringene mot HamKam i fjor kom på situasjoner Wettermark hadde snakket om på forhånd, sier Guttorm Tysnes.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.