Brumunddal har de siste årene slitt mot Nybergsund og det så ut til at Dala skulle gå på et nytt tap mot gjestene fra Trysil, men det var før Sigurd Ertsås fikk sjansen fra straffemerket. Dalas toppscorer var som vanlig sikker og sørget for poengdeling på Sveum. Det kan vise seg å bli et viktig poeng for Brumunddal. 

Brumunddal tok kommandoen fra start og viste med en gang sin revansjelyst etter forrige helgs tap mot HamKam. Hjemmelaget har styrt mesteparten av omgangen. De har hatt mye ball og skapt flere store sjanser. Toppscorer Sigurd Ertsås har hatt et par gode muligheter til å score. Kristian Eriksen hadde en kjempesjanse alene med keeper, men traff ikke skikkelig på skuddet som seilte utenfor Sundet-målet. Nærmest var Dala da de fikk en dobbelsjanse midt i omgangen. Ertsås fikk ballen innenfor 16-meteren og klinte til. Skuddet ble reddet mesterlig av Nybergsunds keeper Thomas Borger. Returen gikk imidlertid til Vegard Ruud som raskt fyrte av fra god posisjon, men Borger sto igjen i vegen for brumunddølene. 

Det var et lite fyrverkeri av en fotballkamp publikum ble servert på Sveum. Den hadde det meste; mål, tøffe dueller, intensitet, tenning og annulerte scoringer begge veger. Brumunddal har helt klart utviklet sitt offensive spill og skapte flere store muligheter i begge omganger. Men det var Nybergsund som tok ledelsen, litt mot spillets gang, da Kaimar Saag ragest høyest i feltet. Det satte nok en liten støkk i hjemmelaget som slet med å skape sjanser en periode. Dala viste imidlertid god moral og kom tilbake da innbytter Gaute Granmo ble felt av en ellers god Thomas Borger i Sundet-målet noen minutter før slutt. Begge lag hadde også et annullert mål hver seg. Dala protesterte heftig på Jonatan Helmersens annullering. 

- Jeg tror det ene poenget kan vise seg å blir veldig viktig. Det er deilig å se at hele laget hever seg fra det vi viste på Briskeby. Jeg synes vi står godt sammen som lag og har flere store målsjanser, spesielt i førsteomgang. Førsteomgangen er meget bra. Vi presterer veldig bra og kunne fort å tatt alle tre poengene i dag, forteller trener Fred Leo Nysæter.  

Nysæter foretok tre endringer i startoppstillingen. Vegard Ruud var tilbake fra skade, Anders Ludvigsen spilte fra start etter suspensjon mot HamKam og Gulbetin Guven fikk sjansen. Stanley Ihugba sto over på grunn av skade, mens Christoffer Heier Solbakken og Markus Haave Andersen startet på benken. 

Det betyr med dagens resultater at Brumunddal faller under streken på en 8. plass. Neste hjemmekamp mot Nardo som nå ligger på sjuendeplass blir da særdeles viktig. 

Dala (4-5-1) Tor Torgersen - Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Håkon Aalmen, Anders Ludvigsen - Henrik Lehne Olsen, Gulbetin Guven, Kristian Eriksen, Stian Nyhus, Vegard Ruud - Sigurd Ertsås.

Benk: Stein-Erik Bjønnes Werven, Gaute Granmo, Christoffer Heier Solbakken, Torgeir Strand Osmo, Jonatan Helmersen, Markus Haave Andersen, Dardan Rexhaj. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00