Som midtstopper i Brumunddals 3-5-2-system har Kvello til nå bekledd den sentrale forsvarsrollen. Den jobben har han tatt med stil, og Erik Wettermark er overbevist om at 33-åringen er en klassespiller. - I treningskampene vi har spilt til nå har han uten tvil vært blant våres beste spillere. Han har gitt oss en ny dimensjon, sier Wettermark, etter årets fjerde treningskamp.
Lørdag halte Brumunddal i land et uavgjortresultat til 1-1 mot Grorud, etter en sen utligning på frispark fra Erik Sigtbakken.

Stortrives

Midtstopperen kom fra Lillehammer før årets sesong og brukte ikke lang tid på å finne seg til rette i nyklubben.
- Jeg stortrives og har fått et solid inntrykk av klubben. Vi har gode treninger med høy kvalitet, et godt lag, og et brennende engasjement rundt klubben, sier Øystein Kvello til HA-sporten.
Han har spilt samtlige minutter i de fire første treningskampene for året.
- Det var litt rufsete mot Kongsvinger (5-5), men jeg klarte meg greit både mot Raufoss (2-2) og andre omgang mot HamKam (1-3). Mot Grorud følte jeg vel også at vi hadde god kontroll bakover på banen, sier han.

Viktig på dødball

Midtstopperen er en meget viktig brikke for Brumunddal både på defensive og offensive dødballer. Ved hver corner blir han med inn i feltet for å krige.
- Han er veldig viktig for oss på dødballer. Vi sikter som regel på han, og veldig ofte vinner han også duellene, sier trener Wettermark.
Hovedpersonen selv går inn i en hver situasjon med trygghet om å komme seirende ut.
- Jeg er ganske høy, og prøver til beste evne å utnytte det for å vinne dueller, sier Kvello.
33-åringen har vært innom mange klubber på forskjellige nivåer gjennom karrieren, og skrapt sammen en del erfaring.
- Jeg ønsker jo å bidra med rutinen min, i tillegg til duellstyrke. Så er jeg samtidig god til å beholde roen og ikke stresse, sier han.

- Blir tett

Mot Grorud slet Dala lenge med å komme seg til de helt store sjansene, uten at gjestene heller var det helt store på Sveum. 1-1 var et greit resultat. - Jeg gir det godkjent, sier Erik Wettermark.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.