Larvik
Wettermark, som har vært hovedtrener i seks år til sammen i Dala, nevner ikke tidligere trener Kai Kristiansen ved navn, men det er åpenbart at det er adressen for hovedtyngden av kritikken.
- Jeg har måttet jobbe for å få tilbake spillegleden. Den var helt borte. Det overrasker meg at det ble gjort store endringer framfor å bygge videre på det vi hadde gjort med dette laget.
- Men hvorfor fungerer det ikke bedre når du nå er tilbake og trykker på de riktige knappene?
- Det er fordi de var enda lenger nede enn jeg trodde og fryktet. Jeg så noen kamper i begynnelsen, og så hvordan de slet. De hadde endret presshøyden og de spilte annerledes. Den tunge starten gjorde det heller ikke noe bedre. Det var et lag som var svært langt nede da jeg overtok dem. Nå er i hvert fall noe av spillegleden tilbake, sier Wettermark.

- Mer frihet

Kaptein Jim Sørum Johansen bekrefter at det var annerledes å spille for Kai Kristiansen enn det er å spille for Erik Wettermark.
- Den største forskjellen er vel at vi har mer frihet som spillere nå. Tidligere var det veldig avklart hvordan det skulle spilles. Og da var det sånn, sier han.
Spillernes frihetsfølelse var imidlertid ikke nok til å sikre nødvendige poeng mot Larvik. Brumunddal startet veldig offensivt i 4-3-3 med høye kantspillere, og de kom fort i trøbbel på midtbanen.
Hjemmelaget feide også inn to fortjente mål i første omgang.
I andre omgang var Brumunddal litt bedre. Da skapte de også noen store sjanser. Rune Pettersen var veldig nære da han headet i tverrliggeren fra åtte-ni meter etter en dødball.

- Se seg i speilet

For Dala er det bare en syltynn teori igjen i forhold til å unngå nedrykk.
- Det kan se ut som det går den vegen nå, men vi skal rykke rett opp igjen. Det er sikkert. Det har vært et merkelig år. Vi er ikke dårligere fotballspillere nå enn i fjor. Det har bare vært et veldig tungt år, sier Sørum Johansen.
Tidligere trener Kai Kristiansen svarer slik på kritikken fra nåværende trener Erik Wettermark:
- Jeg tar ansvaret for den perioden jeg trente laget. Og i motgang har jeg mer tro på å se seg selv i speilet og finne svaret der, i stedet for å bruke pekefingeren for å peke på alle andre enn seg selv.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00