Brumunddal - Mo 6-1 Selv om flere andre i Dala-leiren ikke vil snakke så mye om tredjeplassen, er Aleksander Melgalvis veldig klar på at det nå bør være en naturlig målsetting.
BRUMUNDDAL: - Absolutt, målet må være å bli nummer tre, sier Aleksander Melgalvis etter at Brumunddal nedsablet bunnlaget Mo på hjemmebane lørdag. Dermed var de også, før Raufoss spilte hjemme mot Lørenskog søndag oppe på tredjeplassen på tabellen.
Storebror Øyvind er ikke like bombastisk.
- Vi er vel enige om at alt over 5. plassen vil være en kjempestor bonus. Jeg synes ikke tredjeplass må være målet, men vi har selvfølgelig lyst på den, sier Dala-kapteinen.
- Krampaktig med sånne mål
Heller ikke dagens mann med to mål, Vegard Ruud, ville dra det så langt.
- Det er ikke noe vits. Vi må ta kamp for kamp, det er en vanskelig utfordring med bortekamp mot Harstad neste helg. Men det er så klart viktig å fullføre sesongen skikkelig.
Trener Erik Wettermark er litt motstander av å snakke om plassering.
- Det kunne selvfølgelig være et fint mål å ha, men det byr meg litt imot å sette plasseringsmål. Men vi har tatt nivået bra og vil så høyt som mulig. Jeg vil ikke bli misfornøyd om vi blir nummer tre, men det kan bli litt krampaktig å sette sånne mål, sier Wettermark.
Fantastisk start på kampen
Lørdag fikk han se sine elever pynte veldig på hjemmestatistikken. Dala hadde ingen problemer mot et svakt Mo-lag, som for lengst er fortapt nederst på tabellen.
Laget tok ledelsen 4-0 allerede etter 20 minutter, da Kjetil Gerhardsen sleivet et innlegg rett i mål på bakre stolpe.
Da hadde Vegard Ruud sørget for 1-0, før Robin Kacaniklic serverte et nydelig frispark i krysset. Øyvind Melgalvis la på til 3-0, på situasjonen som bildet viser.
- Jeg fikk klint til på volley. Aleksander ville ha assist på den, men ballen traff ham bare i låret. Slask, smiler Øyvind.
Prestasjonene falt på slutten
Senere i kampen fikk Aleksander en skikkelig assist, da han la pasningen til Ruud etter fine kombinasjoner med Kacaniklic på høyresiden. Det var Ruuds tiende mål for året, og han tok dermed igjen Andreas Løseth Johansen på toppscorerlista.
Det gjorde også Aleksander Melgalvis, da han satte ballen i krysset fra straffemerket.
- Den kommer ikke så veldig mye lenger oppi der, gliste midtbanemannen.
Som en naturlig konsekvens av null spenning og 6-0 i ryggen falt Dalas prestasjoner litt de siste 25 minuttene.
- Det var bare ett lag på banen i mesteparten av kampen. Vi skulle gå hardt ut, presse høyt og skaffe gjenvinninger høyt i banen. Offensivt skulle vi holde balltempoet oppe og ha mye bredde. I denne kampen, som alle ventet at vi skulle vinne, handlet det mye om konsentrasjon og rett fokus, sier Erik Wettermark, som lot flere spillere som har vært ute av laget en stund få sjansen. De klarte seg bra.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00