Sportslig leder i Dala, Hans Ødegård uttale til HA-sporten at Ringsaker-klubben ikke hadde råd til å beholde Semou og Jagne.

- Det er korrekt. Klubben har strukket seg så langt vi mente var forsvarlig, men spillerne avslo vårt tilbud og sa at de hadde fått et mye bedre tilbud et annet sted. Vi i styret visste derfor at spillerne var på vei bort, men vi ante ikke at det trolig er til HamKam, før vi leste det på h-a.no, sier Ødegård.

ville få til en løsning

Michael Kallback er agenten til Saihou Jagne og Franck Semou. Han synes det er trist å lese på sosiale medier at Jagne og Semou kun gikk etter penger i overgangen fra Brumunddal til HamKam.

- Jeg opplever at mange mener mye uten å vite hva som egentlig er sant. Både Jagne og Semou ønsket å være i Brumunddal, men de fikk aldri et ordentlig tilbud. Jeg leste at Brumunddal uttalte at de ikke kunne matche tilbudet HamKam ga, men det er bare tull. Vi ble enige med HamKam om en løsning på tirsdag, og først onsdag kom Brumunddal på banen med et tilbud, forteller Kallback.

På Twitter i går ble det nevnt av en lagkamerat av spillerne i Brumunddal, at Semou og Jagne hadde fått tilbud om en månedslønn på 35.000 kroner i HamKam. Kallback ønsker ikke å kommentere summene. 

- Jeg vil ikke uttale meg om tilbudet de har fått og takket ja til, sier agenten, som mener Brumunddal har vært for passive.

- Vi har hatt flere avtaler med Brumunddal etter kampen mot Kongsvinger, men alle har blitt avlyst. Jeg har full forståelse for at Brumunddal er en liten klubb med få ressurser og at ting tar tid, men jeg synes de har vært passive i prosessen angående neste sesong og signering av spillere. Jagne og Semou var motiverte til å fortsette i Brumunddal, men HamKam viste større interesse og ga spillerne et tilbud de var tilfreds med, forteller Kallback. 

takket nei til milliontilbud

Som et eksempel på at penger ikke betydde noe i valg av klubb, forteller Kallback at Saihou Jagne takket nei til ei knalltilbud i India.

- Begge spillerne fikk flere gode tilbud hvor det var snakk om mye mer penger enn både Brumunddal og HamKam kunne tilby. Jagne fikk blant annet tilbud fra et indisk lag med en årslønn på 2.500.000 kroner. I tillegg var det tre skandinaviske klubber som viste stor interesse for spillerne hvor det også var mye penger innblandet. Dette viser bare at Jagne og Semou bryr seg om andre ting enn penger. De ønsker et sportslig godt tilbud, sier han. 

Kallback forteller at han har hatt god kommunikasjon med Dala-trener Kevin Knappen i lang tid. 

- Jeg kjenner Kevin godt og snakker mye med han. Jeg vet at Kevin gjerne skulle hatt en ordning mye tidligere, men hva som har skjedd og hvordan styret jobber, vet jeg ikke, avslutter Kallback. 

Ønsket mer dristig styre

Kevin Knappen var også informert om at Brumunddal allerede hadde gitt opp kampen om å beholde nøkkelspillerne.

- Ledelsen har gitt spillerne det tilbudet de mente var forsvarlig, men det holdt ikke, kommentere Knappen.

- Mener du klubben gjorde nok for å beholde dem?

- Som trener kunne jeg gjerne ønske klubben var mer dristig, men jeg respekterer styrets beslutning, sier Knappen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.