Harstad - Brumunddal 3-4 Lørdag var han meget toneangivende i Dalas glitrende snuoperasjon i Harstad. Etter sesongen drar Marius Holt på en seks måneder lang reise. Derfor tror han det er lurt å begynne neste sesong i gamleklubben Løten.
HAMAR: 29. oktober, seks dager etter siste serierunde, drar Dala-spissen Marius Holt på en seks måneder lang reise i Afrika, Sør- og Mellom-Amerika.
- Det blir sikkert veldig spennende. Men etter ikke å ha rørt ball på et halvt år, vil nok ikke formen være veldig bra. Derfor ser jeg for meg at jeg kan starte sesongen i Løten, og så heller ha en avtale hvor jeg kan gå tilbake til Dala hvis de vil ha meg dersom jeg kommer i form igjen, sier Marius Holt.
Kommer han tilbake i den formen han var i lørdag, er nok ikke det noe problem. For etter at Harstad, som før kampen lå på tredjeplass, tok ledelsen 2-0 allerede etter 18 minutter, skred Holt til verket. Reduseringen til 1-2 kom etter en snau halvtime.
Derfor var det tungt å se at hjemmelaget økte til 3-1 før pause.
- Jeg hadde ikke helt tro på at vi skulle snu det da vi gikk av banen til pause. Men gutta sa mange kloke ting i garderoben, og vi bestemte oss for at det var mulig. Vi ville ha et tidlig mål, og det fikk vi.
- Veldig godt at det løsnet
Det var det nettopp Holt som sto for selv. 46 sekunder etter at dommerens pipelyd satte spillet i gang, avsluttet Løten-gutten i nettet. Da hadde Dala brutt Harstads avspark, Aleksander Melgalvis testet skuddfoten og returen havnet ved Holt føtter.
- Veldig moro å score to mål. Det er godt at det løsner litt igjen. Jeg får håpe det fortsetter i de siste kampene, sier Holt, som med rette berømmer moralen i Dala-laget.
At Holt scoret to ganger, var nok også gøy for lagledelsen. De var nemlig usikre på om Holt eller Andreas Løseth Johansen skulle starte på topp. Denne gangen falt valget lykkelig nok på Holt.
Og neste gang Aleksander Melgalvis skjøt, gikk det enda bedre. Kula føyk inn oppe ved krysset etter avslutningen fra 20 meter.
Sikre på å snu det
Dala hadde kommet tilbake og presset på for den avgjørende scoringen.
- Vi var sikre på at vi skulle klare å komme tilbake også i pausen, selv om de ledet med to mål. Stemningen i laget var bra i garderoben, for vi var såpass mye bedre enn dem i første omgang også. De scoret noen enkle mål, det var omtrent det, sier mannen med ansvaret, assistenttrener Erland Sandvik.
Han kunne juble for fjerde gang, da kaptein Øyvind Melgalvis headet inn en corner fra Lars Bredo Simensen Larsen.
- Det blir nesten feil å kalle det snuoperasjon, for vi var klart best hele kampen. Vi gjorde noen justeringer i forhold til spissen deres, Fredrik Notice, som vi slet litt med før pause, og spilte dem lave og hadde full kontroll i andre omgang, sier Sandvik.
- Først og fremst var dette en lagseier. Dala har et sterkt kollektiv, og er tro mot taktikk og formasjon. Det er knallhard jobbing hele veien, og spesielt på midten var vi veldig gode, mener Sandvik.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00