JEVNAKER: 4. juni var sist Brumunddal gikk seirende ut av en fotballkamp. Siden da, er det blitt fire strake tap. Og tvilsomme dommeravgjørelser har ikke gjort det enklere for Dala. Men på Jevnaker stadion med 20 grader i luften, snudde det for Brumunddal.
Vinnerlysten så man i øyene på brumunddølene fra første sekund. Det tok ikke lang tid før Dala satte sin første scoring i aftensolen før fem minutter var spilt.
Marius Holt satte kontant inn sitt første av tre scoringer.

Fem mål på to kamper

- Det var min dag i dag, sier Marius Holt, uten å trekke sammenligninger med Åge Aleksandersens kjempehit.
For det var virkelig Marius Holt sin dag. Ved tre anledninger fikk han nok tid og rom til å vise fram sine avslutningsferdigheter.
- Jeg hadde ingen spesiell god følelse under kampen, men det gikk bra likevel, forteller Løten-gutten, som har scoret fem mål på de to siste kampene. Totalt er Holt oppe i seks scoringer denne sesongen.
- Formen begynner å bli bedre også, sier hat trickhelten, som mener seieren betydde mye for Brumunddal.
- Dette var en kamp vi måtte vinne for unngå nedrykksstreken. En sekspoengskamp. Nå kan vi sikte oppover, mener Holt.

0-2 etter seks minutter

For sjeldent har Dalas kamprop runget høyere ut av garderoben etter en seier.
Og ingen i Dala-leiren la skjul på hvor mye tre poeng betyr.
- Det var viktig med en seier nå, forteller trener Erik Wettermark.
Han fikk fra innbytterboksen, se lag sitt få en pangstart på kampen. Før minuttet var spilt, bommet Andreas Løseth Johansen på en kjempesjanse. Så satte Marius Holt inn 1-0, før Jim Sørum Johansen doblet ledelsen på et vakkert langskudd. Men Dala slapp seg ned, og Jevnaker kom sakte, men sikkert inn i kampen.
Kun fem minutter ut i omgang to, var Jevnaker à jour. Men Dala hadde en spiss på ute på venstrevingen, som ikke var ferdig for kvelden.
Marius Holt sikret tre poeng med to scoringer i andre omgang.

Venstreving og spiss

Erik Wettermark fikk fullt klaff for sin taktikk med Marius Holt på venstrevingen.
- Det er ikke så ofte vi har fått brukt både Marius Holt og Michell Haidari sammen. De fungerer bra sammen med Marius som en slags andrespiss.
Holt forteller selv at han trives i rollen.
- Fra venstrekanten får jeg dratt meg inn i banen og brukt godfoten. Det er herlig.
Andreas Løseth Johansen kunne fort også ha havnet på scoringslista. Tre ganger var Dala-vingen nær scoring. To av avslutningene gikk utenfor, mens den siste ble reddet enkelt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00