Brumunddal - Senja 4-1 Alle vil bli toppscorer og scoret ett hver mot Senja. Aleksander Melgalvis, Vegard Ruud og Andreas Løseth Johansen lover å sentre til hverandre også i de to siste kampene.
BRUMUNDDAL: - Det er selvfølgelig ålreit å bli toppscorer, men det er viktigst at laget vinner, ler Aleksander Melgalvis med glimt i øyet, etter å ha satt inn sitt 12. seriemål for sesongen.
Han rykket et lite øyeblikk i kampen om å bli toppscorer, men bak jaktet lagkameratene.
- Det er artig at alle tre scoret da, og jeg tror det gjør oss bedre og vanskeligere å stoppe når det ikke bare er en som scorer mål. Målet mitt er bare å få så mange som mulig.
Et «tjuveri» og to returer
Lørdag delte de tre toppscorerne på en litt spesiell måte.
• 20 minutter: Aleksander Melgalvis vinner ballen flott og skyter fra om lag 20 meter. Keeperen må gi retur, rett til Andreas Løseth Johansen som scorer sitt tiende.
• 45 minutter: Vegard Ruud header mot mål, ballen reddes, og måltjuven Melgalvis kaster seg ned og header ballen i mål, rett foran beina på Pettersen.
• 76 minutter: Løseth Johansen legger inn fra kanten, men i armene på keeper - som imidlertid mister ballen rett i beina på Vegard Ruud. Hans 11. seriemål.
Like jevnt i fjor
- Han påstår at han la inn, men så det ikke ut som han skjøt, da? fleiper Vegard Ruud.
- Det gjorde jeg ikke, det. Jeg så Vegard komme på løp, kontrer «Anna».
- Jeg tror faktisk ikke vi tenker på å bli toppscorer, vi spiller rett og slett bra sammen, fastslår Ruud.
I fjor var det like jevnt i duellen om å bli målkongen i 3. divisjon.
- Da van Jim Sørum Johansen med 16 ett foran «Anna» og meg, sier Melgalvis.
- La'n få tro det, men han husker feil. Det var jo jeg som vant i fjor, kontrer «Anna» noen minutter senere. Jeg har i hvert fall trofeet på hylla hjemme.
22 mål på 64 sjanser
Men det er faktisk trolig sant, det de tre Dala-spillerne sier. De setter laget først.
Det har gitt råsterke 64 målsjanser og 22 scoringer på de seks siste kampene.
Nesten fire mål i snitt, og spisstrioen har notert 11 av dem.
- Alle sjanser og mål kommer av at vi tør å holde på ballen, og spille fotball. Vi klarer å utvikle det hele veien. Vi vil spille fin fotball, og har etter hvert blitt flinkere til ikke alltid å spille videre på den første bevegelsen, slik at vi var lette å lese, sier toppscorer Melgalvis.
Litt stor risiko
Det gjorde at Dala flere ganger spilte seg til gode målsjanser, spesielt i den første omgangen.
Men laget mistet også ballen et par ganger, der Senja burde ha utnyttet sjansen bedre.
- Det ble litt stor risiko i dag, og mot et bedre lag kunne vi fort blitt straffet for det, innrømmer Vegard Ruud.
Trener Erik Wettermark er enig i det siste, men liker utviklingen i laget.
- Vi liker å holde på ballen og spille fin fotball. Da må vi våge å ha ballen i laget og ikke bare spille den langt unna.
Tar tid å trene opp
Brumunddals problem i flere av de siste kampene er at nettopp risikoen har blitt for stor. Mange mål framover har også gitt en del bakover, 11 på de fire siste kampene før Senja-oppgjøret, hvis vi tar bort kampen mot fortapte Mo.
- Likevel vil jeg heller at vi scorer mange mål enn ingen. Det er det kollektive offensive spillet som det tar tid å bli god på gjennom mye trening. Så lenge vi vinner og scorer bra med mål får vi tåle noen imot, fastslår Wettermark.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.