BRUMUNDDAL: I fjor slo Brumunddal HamKam på Briskeby 16. mai.
I år måtte Raufoss reise hjem med tap - etter å ha bestilt plass langt framme i 17. mai-toget hjemme mot slutten av kampen.
Fjorårets seier mot storebror var solid, men mandagens Dala-vending var enda sterkere.
Hør bare her:
* Bare en strålende Christian Bjerke mellom stengene hindret mer enn 0-1 til sidebytte.
* Brumunddal var klart beste i 2. omgang, men da den forløsende scoringen kom etter 60 minutter, ble den annullert for offside.
* Etter 74 minutter fikk Dala straffe, men da den forløsende scoringen skulle komme, misset Aleksander Melgalvis.
Etter alle de slagene i trynet burde et fotballag gitt opp, det innrømmet også trener Erik Wettermark etter kampen.
Men ikke Dala på 16. mai. Overført fra boksespråket: På telling til ni reiste laget seg - og vant.

«Syndebukken» fikk avslutte

- Det var utrolig godt å vinne denne etter de siste kampene. Det er moro med Raufoss, 16. mai og så mye folk, men det hadde ikke vært morsomt å tape denne kampen, innrømmer Melgalvis.
Han var på vei til å bli syndebukk etter straffemissen da Lars Bredo Simensen Larsen løp fra egen 16-meter, fikk den servert på 16-meteren til Raufoss og utlignet til 1-1 etter 82 minutter.
Hjemmelaget fortsatte å løpe og trøkke på, og fire minutter senere var det Vegard Ruud sin tur på en overgang. På overtid chippet Melgalvis ballen elegant i mål og Sveum eksploderte igjen.

Jevnere og hardere

- Vi har pratet mye om å være til stede når det gjelder. Vi var ikke det mot Follo, og ikke i siste del av første omgang mot Raufoss, før vi blir dårlige til å flytte beina, uten at jeg vet hvorfor.
I fjor var det ikke vanskelig for Dala-spillerne å motivere seg til den første sesongen i 2. divisjon etter opprykket, og til serieduellen mot HamKam.
- Det var i hvert fall ingen ulempe. Vi har ikke pratet så mye om den såkalte vanskelige andre sesongen, men vi har heller ikke vært like flinke til å nullstille i år, sier Melgalvis.

Foran med seier i neste

Dala har seks poeng på sine fire første kamper. Det er like mange poeng som i fjor på samme tid.
Da ble det hjemmetap mot Raufoss etter seieren mot HamKam på Briskeby.
- Hvis vi vinner i neste serierunde er vi faktisk foran skjemaet vi hadde forrige sesong, og det forteller at vi ikke har vært så dårlige, forklarer Vemund Brekke Skard.
- Det er en jevnere og hardere serie i år, og vi må kjempe i hver eneste kamp, som i dag. Vi blir ikke skuffet vi om vi blir nummer sju i år, og ikke nummer tre, hvis vi bare har gjort jobben og gitt alt, fastslår Melgalvis.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.