Mye trening. Hard trening. Og Tom Nordlie. Aleksander Melgalvis får virkelig kjørt seg i KIL, men brumunddølen synes han lærer mye.
Kongsvinger
Etter tre uker med Tom Nordlie som trener i KIL, har Aleks fått et godt inntrykk av den profilerte treneren. Og det stemmer ikke helt med det bildet han hadde av Nordlie for noen år siden.
- Han har nok endret seg litt. Han tar ikke så stor plass som det har vært snakket om tidligere, og jeg lærer veldig mye av han på trening. Han er flink til å forklare hvordan jeg skal opptre i rollen min i hans spillestil. Han er tydelig og lett å forstå, sier Aleksander Melgalvis til HA-sporten.
To økter om dagen
Den største forskjellen fra Brumunddal til Kongsvinger har vært treningsmengden. Nå trener KIL-gutta to ganger om dagen mandag til torsdag. Deretter er det en fotballøkt fredag og kamp i helgene.
- Det er en overgang, men jeg liker det. Foreløpig har vi spilt mye for å komme inn i spillestilen, men det skal bli mer løping etter hvert også. Jeg synes hele opplegget virker veldig bra. Jeg har det veldig fint nå, sier Aleks.
- Se på Dale Oen
Nordlie har alltid vært kjent for å trene hardt og mye. I den forbindelsen fryder KIL-treneren seg nå over at tippeligalagene ser ut til øke treningsmengdene igjen.
- Det er ikke så lenge siden jeg fikk skylda for å trene i hjel folk - og nå skal de øke til de mengdene vi hadde i gamle dager, konstaterte den frittalende trenerprofilen for noen dager siden.
- Jeg er skremt. Det blir lite. Vi er ikke akkurat så jævlig gode heller. Derfor er det kanskje på tide å se om vi kan hente noe fra både andre land og andre idretter. Se på Alexander Dale Oen som trener tre økter om dagen. Da får vel vi tåle to, tror jeg, sa Tom Nordlie til tv2 da.
Bor i Kongsvinger
- Jeg synes det er bra at vi trener mye. Jeg liker det veldig godt. Og når Nordlie er så flink til å coache oss på hvordan han vil vi skal opptre offensivt og defensivt, blir det bare moro og veldig lærerikt, sier brumunddølen, som nå har flyttet til Kongsvinger og satser på fotballen på heltid.
Kampdebuten for Kongsvinger kommer trolig om en uke mot Hønefoss. Deretter blir det kamp mot HamKam uka etter i Kongsvingerhallen.
Slik KIL-stallen ser ut akkurat nå, er Aleksander Melgalvis et opplagt valg som indreløper, men det snakkes om å forsterke på akkurat den plassen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.