Brumunddal
Da hadde klubben vært igjennom en økonomisk restrukturering med sletting av kommunal gjeld og fått tilført mer midler fra sponsorene. Likevel vurderte Aleksander Melgalvis det som at klubbens økonomiske fundament fortsatt ville være usikkert.
- Mye av sponsorpengene for denne sesongen, gikk med til å ordne opp ved juletider. Hvis det ikke kommer inn en stor samarbeidspartner, frykter jeg at Kongsvinger får flere økonomiske nedturer kommende sesong. Derfor gikk jeg til ledelsen i klubben og foreslo eller tilbød meg, å bryte ut av kontrakten min. De aller fleste spillerne har kontraktsfestet lønninger det ikke synes å være grunnlag for. Min exit ville derfor være et slags bidrag i å rette opp igjen en vanskelig økonomisk situasjon. Klubbkollega Andreas Moen gjorde det samme. Han gikk til Lyn, Oslo. Flere kan slå følge.

Lønningene må ned

Det var i fjor sommer Melgalvis merket at ikke alt var som det skulle. Lønnsutbetalingene kom ikke da de skulle. Melgalvis og flere med ham, fikk trøbbel med å betale både husleie og billån.
- Hvis Kongsvinger skal overleve som fotballklubb, er det åpenbart at spillerlønningene må ned. De som skal spille der, må innstille seg på å jobbe på dagtid og trene på ettermiddag/kveld. Det spørs hvor mange av dagens spillere som er interessert i å være med på det. Uansett må det drives med sunnere budsjetter. Det kan bety at det går mot en vanskeligere framtid, både økonomisk og sportslig, mener Melgalvis.

En annen verden

Å komme hjem til Brumunddal har vært litt av en omstilling. Lønna han får i moderklubben er ikke i nærheten av den han hadde i 1. divisjon med Kongsvinger i fjor, og nå er brumunddølen i jobb som lærervikar ved siden av fotballen. Han har planer om å skaffe seg noe fast etter hvert.
- Jeg hadde vel ingen andre muligheter da jeg bestemte meg for å forlate Kongsvinger, men det er helt greit. Jeg har jo ennå framtiden foran meg som fotballspiller og det er ikke, selv med denne overgangen, dermed sagt at jeg vinker Adeccoligaen farvel for alltid. Jeg har lyst til å prøve meg igjen på det nivået, og jeg tror ikke det skal så mye til før jeg er på nivået igjen. Først går vi for opprykk med Brumunddal. Den målsettingen må vi bare tåle å ha. Vi har fått tilbake Christoffer Heier Solbakken. Marius Holt og Magnus Nysveen som begge kom inn midt i sesongen i fjor, er med fra januar. Øystein Stai er kommet fra Ottestad og selv ønsker jeg også å bidra, sier Aleksander Melgalvis.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00