- Det skulle være vårt hemmelige våpen, det, foran Raufoss-kampen på Sveum søndag, sier Stein Rune Solbakken, ikke overbegeistret at hemmeligheten er avslørt.

Må tette igjen

- Vi vet ikke helt hva vi gjør, men vi kan ikke fortsette å slippe inn så mange mål som vi har gjort i de tre siste kampene. Derfor må vi foreta visse tilpasninger. Langtidsskader på nøkkelspillere som Vidar Ruud og Jonas Kojedal Bye som var påtenkt kantroller i laget før sesongen, tvinger oss til å tenke litt annerledes. Vikarene på disse utsatte plassene i en 3-5-2-posisjon, har løpt mye, og gjort mye bra, men det har ikke gått helt slikt vi har ønsket. Det er kondisjonskrevende å spille kant i 3-5-2. Kanskje har vi ikke klart å kompensere helt for de to som har vært skadd i lange perioder i år. Vi har dessuten havnet i en situasjon på tabellen hvor vi ikke ønsker å være, derfor må vi finne løsninger basert på det vi har spillere til og etter hvilken motstander vi møter, sier Dala-treneren som synes at han begynner å komme innpå med spillerstallen, på grunn av alle skadene. Til helgen er både Øyvind Melgalvis og Jonatan Helmersen ute. Vi har ikke de riktige spillere til de riktige plassene akkurat nå. Kort sagt: For dårlig dekning.

3-5-2 er moderne

Likevel forlater ikke Stein Rune Solbakke 3-5-2-formasjonen med lett hjerte.

- Det er den moderne måten å spille fotball på. Vi kommer til å få se stadig flere lag komme med denne formasjonen, men det er som sagt, kondisjonskrevende. Det betinger at vi er modne for å ta utfordringen, noe som igjen betyr enda mer trening. I Brumunddal trener vi fire ganger i uka. Vi skulle gjerne trent mer, men med spillere som har skole og jobb ved siden av, blir dette vanskelig å få til. For er det noe vi ikke slipper i Brumunddal, er det hensynet til å drive økonomisk forsvarlig. Jeg håper vi ikke kommer i den situasjonen vi var fort en del år tilbake, med milliongjeld og flere røde streker under bunnlinja i regnskapet. Vi har vedtatt å satse på lokale krefter og kommer hovedsakelig til å forholde oss til det også i tida framover, sier Dala-treneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.