- Det skulle være vårt hemmelige våpen, det, foran Raufoss-kampen på Sveum søndag, sier Stein Rune Solbakken, ikke overbegeistret at hemmeligheten er avslørt.

Må tette igjen

- Vi vet ikke helt hva vi gjør, men vi kan ikke fortsette å slippe inn så mange mål som vi har gjort i de tre siste kampene. Derfor må vi foreta visse tilpasninger. Langtidsskader på nøkkelspillere som Vidar Ruud og Jonas Kojedal Bye som var påtenkt kantroller i laget før sesongen, tvinger oss til å tenke litt annerledes. Vikarene på disse utsatte plassene i en 3-5-2-posisjon, har løpt mye, og gjort mye bra, men det har ikke gått helt slikt vi har ønsket. Det er kondisjonskrevende å spille kant i 3-5-2. Kanskje har vi ikke klart å kompensere helt for de to som har vært skadd i lange perioder i år. Vi har dessuten havnet i en situasjon på tabellen hvor vi ikke ønsker å være, derfor må vi finne løsninger basert på det vi har spillere til og etter hvilken motstander vi møter, sier Dala-treneren som synes at han begynner å komme innpå med spillerstallen, på grunn av alle skadene. Til helgen er både Øyvind Melgalvis og Jonatan Helmersen ute. Vi har ikke de riktige spillere til de riktige plassene akkurat nå. Kort sagt: For dårlig dekning.

3-5-2 er moderne

Likevel forlater ikke Stein Rune Solbakke 3-5-2-formasjonen med lett hjerte.

- Det er den moderne måten å spille fotball på. Vi kommer til å få se stadig flere lag komme med denne formasjonen, men det er som sagt, kondisjonskrevende. Det betinger at vi er modne for å ta utfordringen, noe som igjen betyr enda mer trening. I Brumunddal trener vi fire ganger i uka. Vi skulle gjerne trent mer, men med spillere som har skole og jobb ved siden av, blir dette vanskelig å få til. For er det noe vi ikke slipper i Brumunddal, er det hensynet til å drive økonomisk forsvarlig. Jeg håper vi ikke kommer i den situasjonen vi var fort en del år tilbake, med milliongjeld og flere røde streker under bunnlinja i regnskapet. Vi har vedtatt å satse på lokale krefter og kommer hovedsakelig til å forholde oss til det også i tida framover, sier Dala-treneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00