Den formelen har de lyktes med til de grader foreløpig.

På de tre første seriekampene har ennå ingen maktet å score mot Brumunddals velorganiserte defensiv, og lørdag fikk Gjøvik-Lyn servert en fotball-leksjon.

- Vi visste at det ikke kom til å bli en stjernekamp fra vår side. En godt kontrollert bortekamp som jeg er strålende fornøyd med, sier Erik Wettermark etter kampen.

Gjort grep

- Vi har vært klare på at vi ønsker å etablere et godt andredivisjonslag. Da må man ta poeng, sier Øyvind Melgalvis, og fortsetter:

- Da vi rykket ned i 2012 slet vi ofte med å avgjøre kampene. Da blir det en fattig trøst om vi har spilt bra og hatt mye ball. Nå har vi jobbet med saken og er mye mer solide og spiller smartere, sier han.

Brumunddal går med en helt annen innstilling til hjemmekampene sine enn til bortekampene.

- Jeg synes ikke vi spiller defensivt. Heller kynisk, sier Erik Wettermark.

Melgalvis utdyper:

- I prinsippet er det kun tre poeng som gjelder. Derfor la vi oss i store deler av kampen lavt, kontret og kontrollerte mot Gjøvik-Lyn. Det handler om å ikke ta unødvendig risiko. 1-0-målet vårt i førsteomgang var en bonus, og det ga oss muligheten til å virkelig snurpe igjen bakover. Det gjorde vi også, sier Melgalvis.

Foran skjema

Til sjuende og sist var det heller ikke mye å si på at Brumunddal fikk med seg alle poengene hjem fra Gjøvik.

Med full pott etter tre kamper topper Brumunddal nå sin 2. divisjonsavdeling. Bare Levanger kan komme à jour i dag.

- På forhånd drømte jeg om å stå med sju poeng etter de tre første kampene. Nå har vi ni, og det er ekstremt viktig med en god åpning, sier trener Wettermark, og legger til:

- Også kan jeg ikke huske sist vi gikk tre kamper uten å slippe inn mål, sier Dala-treneren.

Skadeplaget

Øystein Kvello skadet seg på trening i forrige uke og vil være ute en lengre periode. I tillegg måtte Christopher Heier Solbakken hinke av banen i smerter lørdag.

Aleksander Melgalvis ble spart etter en liten kjenning i låret, men skal være klar for spill til neste seriekamp. I tillegg var Sindre Bjerkli sjuk lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.