Knappen har en ganske kort, men likevel innholdsrik karriere som trener. Sesongene i Elverum ga ham blant annet to opprykk og et nedrykk.

Etter opprykket i 2012 ble han kåret til årets unge trener i Norge, og for Dala var det et scoop da de signerte Løten-gutten foran denne sesongen.

Fotballfaglig mener jeg Knappen kanskje er den aller beste i den lokale fotballen.

Overgangen fra Elverum til Dala kan for noen kanskje minne om en sportslig nedtur, men bare for dem som får øye på de kortsiktige gevinstene.

Knappen og Elverum hadde samarbeidet såpass lenge at begge parter var enige om å skille lag.

Å starte som byggmester på Sveum var et klokt valg av Knappen.

Tålmodige nok?

Utfordringen til fotballen i Dala er om mange nok orker å vente tålmodig på utvikling og forandring.

Ting tar nemlig tid- også i fotball – og da er det avgjørende at spillere, ledere, publikum, supportere, sponsorer og presse gir Knappen lov til å bruke den tida han trenger.

Det er fortsatt slik at de som venter på noe godt, sjelden venter forgjeves.

Mens Dala-supporterne forsøker å få øye på varslet framgang, kommer de denne sesongen til å se et godt organisert lag, som håper å slippe inn enda færre mål enn hva laget gjorde i fjor (38 baklengsmål).

Om antall baklengsmål går ytterligere ned, vil Dala være et av ligaens mest gjerrige lag. Forrige sesong var det nemlig kun fire lag som slapp inn færre mål.

At laget trolig ikke havner høyere enn midt på tabellen denne sesongen heller, skyldes selvsagt at laget fra småbyen Brumunddal mangler offensiv kraft og ikke minst bredde i stallen.

Problem-spiss

Alain Junior Ollé Ollé er hentet inn som lagets nye goalgetter, men trenger kyndig veiledning fra sjefen på benken. Hvis ikke kan nykommeren med det store potensialet bli en problem-spiss – ikke en spiller som løser klubbens spissproblem.Jonatan Helmersen er utvilsomt en uslepen diamant som kan skinne, men glitrer sterkest som tilrettelegger på kanten.

Simen Haugen var en kjempehit i Storhamar i Bondeligaen i 2013, men har slitt etter overgangen.

Nykommeren Gulbetin Güven er heller ikke en spiss som har dokumentert at han holder på dette nivået.

Nykommeren Franck Semou vil tilføre laget stabilitet og klokskap på midten sammen med Christoffer Heier Solbakken, men framover på bana er det vrient å få øye på mange matchvinnerne.

Taper sjelden

Summen av dette gjør at laget fra Sveum neppe kommer til å vinne kamper med god margin ofte, men med Rune Pettersen og Håkon Aalmen som stoppere og en balanseorientert midtbaneduo, vil heller ikke motstanderen score spesielt ofte på lagets mest verbalt aktive - keeper Christian Aarbogh Bjerke.

Den nye Dala-treneren vet at laget hans ikke er godt nok til å bli jålete og dundre fram i bana med mange spillere, og derfor er «balanse» kanskje den beskjeden Knappen kommer til å rope oftest denne sesongen.

Han frykter nemlig at Rune Pettersen og Håkon Aalmen blir utfordret i bakrommet, og samtidig avsløre egne tempoproblemer.

Elsker å slå HamKam

I tillegg til å klore seg med på øvre halvdel, er garantert kampene mot HamKam sesongens store mål for Dala.

Fortsatt lever de godt og lykkelig med minnene fra 2010.

2. mai vant Dala 2–1 på Briskeby, før de 14. august banket storebror 4–3 på Sveum.

I år drømmer laget og byen om å gjøre det igjen. Første mulighet kommer på Sveum 16. mai.

Som vanlig er det en kamp hele Ringsaker gleder seg, mens hele Hamar allerede har begynt å grue seg til det de frykter blir pinlig også nå.

For alle husker ydmykelsene i 2010. Da hjelper det lite å minne om at Kamma rykket opp høsten 2010 – Dala rykket ned.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00