Brumunddal Fotball sliter økonomisk og A-laget får ikke penger til å hente nye spillere, selv om de sårt trenger det.

Forrige uke stilte Brumunddal med 15 mann til kampen mot Gjøvik-Lyn (1-1). Torsdag kveld tok gutta fra Sveum imot 3. divisjonslaget Faaberg, denne gangen med kun 14 spillere i troppen. Det vil egentlig si 13, for trener Kevin Knappen måtte snøre på seg fotballskoa, seks og et halvt år etter at han la dem på hylla.

Men Knappen slapp å gjøre comeback da Dala cruiset inn til 5-0-seier.

Flotte scoringer

I 1. omgang viste Brumunddal at det er divisjons-forskjell på lagene. Etter 22 minutter fikk hjemmelaget straffe, men den svenske nykommeren Alen Krasnici maktet ikke å overliste Faabergs keeper fra ellevemeteren.

Men Dala fortsatte trøkket mot gjestenes mål, og kun to minutter etter straffemissen valgte Kristian Eriksen å gjøre alt på egenhånd. Fra 25 sørget han for 1-0 da han dundret lærkula i motsatt kryss. 

Knappen og de andre på Brumunddal-benken rakk såvidt å sette seg igjen før Stian Nyhus fikk æren av å avslutte et glitrende angrep, regissert av en svært opplagt Jonatan Helmersen, og sette inn 2-0 etter 26 minutter.

Stillingen sto seg til pause og vertene gikk til pause med en fortjent tomålsledelse.

Full kontroll også etter hvilen

Etter en liten pust i bakken tok Brumunddal tak i kampen igjen etter pause. Krasnici revansjerte straffebommen med sin 3-0-scoring etter 48 minutter.

Åtte minutter senere gikk Helmersen fra servitør til avslutter, og på hel volley satte han inn 4-0 fra om lag 20 meter.

Dalas meget lovende høyreback Markus Haave Andersen fastsatte sluttresultatet til 5-0 tre minutter før slutt.

- Vi er gode i perioder, men det blir litt stykkevis, sier Kevin Knappen, som likte det han så av kantspiller Helmersen.

- Det var godt å se Jonatan utfordre og skyte, han var god i dag, sier Knappen.

Brumunddal stilte med følgende lag (4-2-3-1): Stein Erik Werven – Markus Haave Andersen, Rune Pettersen, Sverre Valset, Anders Ludvigsen - Fredrik Haave Andersen, Håkon Aalmen – Jonatan Helmersen, Kristian Eriksen, Stian Nyhus - Alen Krasnici.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.