KFUM - Brumunddal 3-2 Vegard Ruud scoret to mål, men det holdt ikke for Dala. De tapte 3-2, og det var litt for billige baklengs.
OSLO: I så fall ville dagen blitt minnerik for Ruud. Han scoret også Brumunddals andre mål i kampen, minuttet før full tid.
- Jeg er fornøyd med å score to mål, men det utløser ikke de store gledessenene når vi likevel taper, sa tomålsscoreren etter kampen.
Kriget inn 1-2
Vegard Ruuds første mål kom etter et innlegg som Jens Ola Wien slo fra venstre kant på bakerste stolpe. Der sto Jim Sørum Johansen, som siktet seg inn på målet med et skudd, som KFUM-keeperen halvklarte. Vegard Ruud vant duellen med en KFUM-forsvarer, og gjorde 1-2 på returen og skapte nytt liv i kampen.
Scoringen ble innledningen til Brumunddals beste periode i kampen.
Retur fra keeper
Ruuds andre mål kom på en ny retur fra KFUM-målvakten.
- Han halvklarte, men jeg fikk ballen i beina og scoret på andre forsøk, sa Ruud, og hadde følgende karakteristikk av det som skjedde: - Kampen var jevn, men sjansefattig. Vi lå tett og kompakt, slik vi hadde avtalt på forhånd og syntes vi lyktes i å nekte KFUM å spille seg til scoringsmuligheter.
Sjansefattig
Vi noterte fem sjanser til begge lag. De to sjansene KFUM fikk ved siden av scoringene, tok Dala-keeper Christian Bjerke seg av på mesterslag vis. Ved siden av scoringene hadde brumunddølene ett skudd som gikk via stanga og ut. De hadde også en kjempesjanse da KFUM-keeperen feilberegnet ballbanen. For en gangs skyld var Vegard Ruud en meter for sen til å score sin tredje for dagen.
Billige baklengs
Vegard Ruud satt med en følelse av at baklengsmålene var lettkjøpte for KFUM.
- Vi burde vært tettere på motstanderne ved alle tre anledningene. På deres første mål, fikk Markus Norheim Cham stå helt alene etter trekantspill i Dala-forsvaret. På straffen burde vi og ikke KFUM fått tak i returen, og skuddet som ga KFUM 3-1 burde vi heller ikke tillatt, sa Ruud, som nok har levert en god søknad til flere kamper fra start. Ikke siden kampen mot Valdres har han vært på banen når spillet er blitt blåst i gang.
Manglet litt
- Vi manglet litt hele vegen, sa Brumunddal-trener Erik Wettermark og la til: - Dette var rett og slett ikke godt nok. Vi manglet det lille, avgjørende i alle spillets faser, og da gikk det som det gikk, sa Wettermark, som irriterte seg en smule over tre billige baklengsmål.
- Kampen sett under ett, er det neppe galt å si at KFUM hadde litt flere og bedre ferdigheter enn oss. Det er bare de 15-20 siste minuttene av førsteomgangen vi kan si oss skikkelig fornøyd med. Da lå vi riktig i banen og klarte å sette press på dem.
- Også i begynnelsen av andreomgangen syntes jeg vi kom godt i gang, men så fikk vi en ny trøkk med 3-1. Etter det ble det vanskelig å reise seg igjen, sa Wettermark, som helt sikkert kommer til å kjøre spillerne sine på mer aggressivitet i eget forsvarssone etter denne kampen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00