Formlaget Brumunddal slet tungt på bortebane tidligere denne sesongen, men etter 2-0-seieren borte mot Nardo og 2-2-resultatet på Briskeby for to uker siden var Kevin Knappen klar på én ting før dagens kamp:

- Med fire poeng på de to siste bortekampene er vel også det såkalte bortekomplekset så godt som borte, i hvert fall med seier mot Førde i dag, uttalte Dala-treneren i lørdagens HA.

Og i årets første Dala-kamp på naturgress beholdt de hvite og blå den herlige flyten med 3-1 og tre råsterke poeng.

Fornøyd Knappen

Etter seieren i Førde er Knappen strålende fornøyd.

- Førde styrer spillet i store deler av kampen, men vi vinner fortjent utifra hvor mange sjanser lagene skaper, oppsummerer han.

Seks kamper er spilt siden forrige tap, og Dala gir spillernes form en stor del av æren for at Dala er avdelingens ubestridte formlag.

- Vi er i god flyt nå fordi mange av spillerne våre er i god form. Det laget som skal slå oss nå, skal være veldig gode, fastslår han.

Tidlig mål

Etter 12 minutter ble Saihou Jagne spilt igjennom på venstresiden. Alene med keeper fant Dalas stjerneskudd det lengste hjørnet, og gjestene fikk en drømmestart i Førde.

- Det var godt å komme i gang på den måten. Den tidlige scoringa var avgjørende, kommenterer Knappen.

Vestlendingene hadde mye ball utover i første omgang, men et kompakt og hardtarbeidende Brumunddal-lag nektet vertene rom og åpninger gjennom 45 relativt sjansefattige minutter.

Ved sidebyttet var stillingen dermed fortsatt 1-0.

Straffescoring

I løpet av andre omgangs første halvdel måtte forsvarerne Torgeir Strand Osmo og Håkon Aalmen begge byttes ut. Knappen erstattet forsvarsspillerne med offensive Gulbetin Güven og Vegard Ruud, og plutselig utgjorde Franck Semouh og Christoffer Heier Solbakken 50 prosent av Brumunddals bakre fire - førstnevnte som høyreback og sistnevnte som stopper.

De uvante rokkeringene preget ikke Brumunddal, og med et drøyt kvarter igjen ble nettopp Vegard Ruud felt i Førde-boksen. Dala fikk straffe, og Semouh trillet iskaldt inn nummer to.

Noen minutter før full tid glapp det imidlertid for Dala-forsvaret. Vegard Savland dro seg innover fra venstre, overlistet Christian Aarbogh Bjerke og tilførte kampen ny nerve.

Dramatisk avslutning

Like etter reduseringen røk Dardan Rexhaj og Førdes Tor Are Moldskred Dvergsdal i tottene på hverandre etter en duell på midten. Dommer Anders Bjerk Hansen viste begge av banen etter heftig knuffing og krangel.

- Det var en helt korrekt avgjørelse av dommeren. Dardan blir revet voldsomt ned på en overgang, men han overreagerer også. Vi må bare lære av den situasjonen, sier Knappen.

Med ti mot ti på gresset fortsatte Førdes paniske jakt på utlikning, men på overtid avgjorde isteden Brumunddal kampen. Jagne misbrukte en kjempemulighet alene med keeper, før Güven ble spilt igjennom av nettopp Jagne og satte inn 3-1-målet.

Brumunddals lag (4-4-1-1): Christian Aarbogh Bjerke - Torgeir Strand Osmo (Gulbetin Güven fra 57.), Håkon Aalmen (Vegard Ruud fra 64.), Rune Pettersen, Fredrik Haave Andersen - Jonatan Helmersen (Per Anders Skjelseth fra 90.), Christoffer Heier Solbakken, Franck Semouh, Dardan Rexhaj - Andreas Hovemoen - Saihou Jagne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.