Brumunddal er på spissjakt, og Dala-leder Tom Søgård kan fortelle at klubben har kommet opp med en rekke aktuelle navn i Norge, Sverige og Spania.

- Vi har vært gjennom 15-20 spillere, men er nå nede på en håndfull, sier Søgård, som hadde et møte med trenerteamet mandag kveld for å vurdere de aktuelle kandidatene.

- Det er ikke lett å finne den rette spisstypen med vår lommebok, men vi bruker det kontaktnettet vi har for å finne aktuelle kandidater. Vi har god tid på oss, og regner med å ha en spiller på plass til høstsesongen starter, sier Dala-lederen.

Nybergsund og Gundersen

Skulle det gå galt med HamKam, har Nybergsund sagt seg interessert i HamKams Tore Andreas Gundersen.

- Vi avventer situasjonen i HamKam, sier Søgård.

- Vi håper selvfølgelig ikke at HamKam skal gå over ende, men sitter naturlig nok litt på gjerdet og ser hva som skjer med klubben. Men det er ikke til å stikke under stol at Gundersen står øverst på lista hvis HamKam skulle gå konkurs.

- Har dere vært i kontakt med Tore Andreas?

- Nei. Vi vil ikke forstyrre den prosessen HamKam er inne i, men vi har tilbudt å bistå HamKam på noen områder hvis de ønsker det. Da snakker vi ikke om økonomi, men jeg har vært i kontakt med Svein Inge Haagenrud og gitt skriftlig beskjed til Morten Kristiansen og spurt om det er noe vi kan bidra med.

- Vi er med for fotballens beste, ikke bare for Dalas beste. Det beste er at HamKam overlever. Det er viktig å ha HamKam som flaggskipet i regionen vår, sier Søgård.

Dala og HamKam innledet i vinter et samarbeid, der klubbene skrev under på en samarbeidsavtale som har ett overordnet mål: Å utvikle fotballen i distriktet.

Klubblederne kalte det en elastisk avtale som de ønsker å se på muligheten til å utvikle også på flere områder. Men i første omgang var det spilleren som skulle være i fokus for samarbeidet.

Vil utvide samarbeidet

- Overlever HamKam dette, kan vi utvide samarbeidet enda mer. Det er en stående invitasjonen fra oss. Men det er også viktig at HamKam lærer. Jeg håper det er siste gangen klubben kommer i denne situasjonen, og at det ikke ender med konkurs, sier Brumunddals fotballeder Tom Søgård.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.