Da var Pablo Rodriguez Aracil godtatt blant Dala-publikummet. Så scoret han to ganger til før stadionuret rundet 29 minutter. Det fikk folk til å vente på at han skulle bli klubbens nye toppscorer, og det bare etter sin første kamp i hvitt og blått. Nå skjedde ikke det, men etter neste kamp mot Nardo i Trondheim, kan spanjolen ha fratatt Aleksander Melgalvis (fire mål til nå), tronen som Dalas toppscorer i 2. divisjon.

Trives i Brumunddal

Og som om ikke det er nok, så åpner spanjolen med kontrakt ut sesongen, for å forlenge med Brumunddal:

- Jeg trives veldig godt her. Brumunddal er et stille og fredelig sted. Jeg bor bra og har sykkelavstand til trening og til byen. Dessuten slipper jeg tropevarmen jeg opplevde i Asia da jeg spilte i Filippinene, Indonesia og India med fra 35 til 45 graders varme. Det var ikke noe for meg. Det var godt å komme til Europa igjen, sa han, og sa følgende om sine tre mål:

Forskjellige kvaliteter

- Jeg prøvde bare å gjøre mitt beste. Hva som gjør at jeg ofte kommer i scoringsposisjon, vet jeg ikke, men det spiller ingen rolle. Jeg spiller for laget. Hvem som scorer betyr ingenting. De andre spillerne har kanskje noen andre kvaliteter enn meg, sa en ydmyk tremålsscorer og la til: - Det å score mål har alltid ligget lett for meg. Jeg håper bare at det ikke stopper med dette, men jeg misset to mot Valdres. Det er ikke bra, sa han.

Forskjellen

Pablo var den store forskjellen mellom lagene på Sveum lørdag. Han er det oppspillspunktet klubben har manglet i hele år. Han kan holde på ballen og spille fri lagkamerater og sist, men ikke minst: Gjennom sin plasseringsevne, skaper han sjanser ut av ingenting. Mot Valdres scoret han med høyre og ventre bein og hodet.

Akkurat dette trengte vi

- Pablo er rolig i spillestilen sin og er flink til å se åpninger. Han er i stand til å dra av en mann eller to og han kan også vente ut keeperen. Han er kald i hodet. Det har vi sett på trening flere ganger allerede, sier klubbens toppscorer med fire mål så langt, Aleksander Melgalvis.

- Når jeg leder toppscorerstatistikken i Dala med fire mål, ser vi hvor skoen trykker. Med Pablo tror jeg vi går en hyggelig høst i møte. Han gjør at sjuendeplassen vi har som målsetting, bør være innen rekkevidde, sa Melgalvis som gledet seg over at Dala scoret mer enn to mål i en og samme kamp for første gang i år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.