HAMAR: Norges beste bortelag er HamKam. På sine 11 kamper på fremmed gress, har de vunnet ni, spilt en uavgjort og tapt en kamp. Det gir en poengfangst på 28, og et snitt på 2,5 poeng.
Brumunddal er nummer to, med 2,27 i snitt (11: 8-1-2).
Selveste Rosenborg er på tredjeplass, med et snitt på 2,23, ettersom de har tatt 29 poeng på sine 13 kamper vekk fra Lerkendal.
- Det er sterke tall synes jeg. Uansett hvordan det går i de to siste, er det uhyre sterkt gjort av et nyopprykket lag å plukke så mange poeng borte, sier Dala-trener Erik Wettermark.
Han sier at han ikke har noen spesielt god forklaring på det.
- Vi har vært skjerpet og mentalt forberedt hjemme også. Som da vi møtte Mo med radikalt høyt press og drepte kampen på et kvarter. Men det kan nok ha noe med trygghet og det å tørre å prestere og gjøre, sier Wettermark.
Nærmest «som vanlig» kunne han ikke bli med laget som reiste til Harstad i går, på grunn av jobb.
- Jeg sender han Nord-Norge-spesialisten. Dette er vår fjerde kamp der oppe, og vi er tre forskjellige som har hatt ansvaret. Dette har nok Erland (Sandvik) kontroll på, sier Wettermark om assistenten, som får med seg skadde Vemund Brekke Skard i trenerrollen.
Laget ser trolig slik ut (4-3-3): Aarbogh Bjerke - Simensen Larsen, Nysveen, Olssen, Gerhardsen - Sørum Johansen, Ø. Melgalvis, A. Melgalvis - Kacaniklic, Holt/Løseth Johansen, Ruud.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00