Marius Holt har vært i kanonform i vinter og sikter nå mot 20 serie-mål. Mye av æren for det, gir han trener Erik Wettermark.
BRUMUNDDAL: Før dagens seriestart hjemme mot Valdres, kjenner spissen smerter i en vond fot.
- Det betyr ingen ting. Serieåpninga spiller jeg uansett, smiler Marius Holt.
Han er lagets mestscorende i vinter, og er en meget viktig brikke i Brumunddals offensive spill.
Dekningen på topp er ikke all verden. Dala kan fort merke det om Holt er borte.
- Jeg føler ikke noe press, sånn sett. Året jeg var i Løten gjorde godt i forhold til det. Da var det veldig mye press. Jeg merker at jeg er blitt flinkere til å tone det ned. Tenke at fotball ikke er alt her i verden, sier Holt.
Lytter til kroppen
Han har ikke satt seg et konkret mål, men sikter mot 20 seriemål for Brumunddal.
- Det ville vært optimalt. Jeg er spiss og skal bidra med scoringer, sier Løten-gutten.
Han er trygg og full av selvtillit nå. Mye av æren for dette mener han trener Erik Wettermark skal ha.
- Han er veldig åpen og ærlig. Jeg vet at jeg kan komme til ham å snakke om ting. Erik er forståelsesfull. Det er noe annet enn det jeg har vært vant med tidligere, sier Holt, som også har sluppet opp på den altfor tøffe treninga han mener er årsaken til alle skadeproblemenene han har slitt med.
- Nå er jeg også blitt flinkere til å høre på kroppen. Før har jeg brutt den veldig ned i januar og februar, og merket slitasje og blitt skadet rundt mars og utover. Spesielt i Sundet gjorde jeg det.
- Viktig for oss
Det er også en av nøklene, tror Wettermark.
- Det er viktig for oss at Marius er skadefri. Han jobber, kjører til og fra Løten og trener mye. Totalen blir stor. Derfor har vi også tilpasset det litt, både med ham og andre, sier Wettermark.
Han legger til:
- Trivsel betyr mye for motivasjon. Jeg merker at han trives bra her, og at han er motivert. Han er fort en spiller som kan ta steget og gå videre utover 2. divisjon også.
Totalpakka Dala-treneren nevner, er stor for Holt. Onsdag ble det litt for mye med jobb, kjøring og trening.
- He he. Jeg jobber i barnehage og for å rekke kveldstreninga må jeg ta tidligskiftet. Med kjøring og alt blir jeg trøtt. Onsdag, da jeg var hjemme for å spise etter jobb og før trening, sovnet jeg. Wettermark ringte meg og spurte hvor jeg var, smiler Holt, ikke veldig stolt av seg selv.
- Huff, det skal ikke være sånn, da, humrer han.
Sikker på tre poeng
Etter gårsdagens trening, innrømmet han at det pirrer litt når tankene glir over på dagens seriepremiere.
- Det gjør det, men jeg er overraskende rolig. Vi skal kline til fra start og vise at det er vi som har hjemmebane. Det har vi gjort i de siste treningskampene, og det er da vi er gode, mener Holt.
Han tror Dala er sterke nok til å sende Valdres hjem uten poeng.
- Jeg er sikker på at vi tar tre poeng, sier 22-åringen, som fylte år og feiret med scoring i generalprøven mot Ull/Kisa (4-1) forrige lørdag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.