BRUMUNDDAL: - Nok er nok, sier Tysnes og virker veldig bestemt, inntil han avslører at han er litt som reven, at han garderer seg og har flere utganger fra hiet:
- Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for jobber rundt A-laget.

Blir ikke borte
Dermed er det nok duket for ganske hyppige besøk på Sveum i tiden framover også. Mannen som har jobbet innen idrettsadministrasjon siden 1988, klarer ikke å gi seg frivillig, selv om intensjonene om å ofre litt mer tid på egen helse gjennom dommergjerningen i fotball, står der aldri så fast.
For egentlig er det litt kjerringa mot strømmen til Tysnes å være, at han gir seg når Brumunddal er på veg oppover som fotballag. Grunnlaget for en stor framtid for hvitt og blått er lagt på Sveum. Siden klubben gikk på en millionsmell i 1980-årene, har det bare gått en veg. Oppover. I dag har klubben en solid grunnmur å bygge virksomheten sin videre på. Dette beviser det faktum at fotballgruppa i Brumunddal er fylkets nest største (bare Elverum er større).
Praktanlegg
Sveum Idrettspark framstår også langt på veg som et praktanlegg, med tre kunstgress- og en gressbane. Garderobefasilitetene og tribunene virker kanskje litt stemoderlige, men dette er neste punkt på programmet. Nå skal det bygges ny tribune med garderober på klubbhussida. Det vil gjøre susen.
Også økonomisk er Brumunddal på trygg grunn. Tross investeringer på 25 millioner kroner i løpet av de siste sju årene, har klubben penger på bok. Slik skal det fortsatt være. Styret i klubben har knesatt et prinsipp om at det ikke skal brukes penger klubben ikke har. Dyre spillerkjøp er helt uaktuelt. I stedet har klubben kommet langt i utviklingen av egne spillere. På mange måter er Brumunddal blitt en foregangsklubb som mange andre, og verre stilte klubber, har mye å lære av.
850 aktive
Alt dette til tross: Guttorm Tysnes er mest stolt av jobben som er gjort blant barn og unge.
- Uten at vi har hatt dyktige folk i alle ledd i klubben, hadde det ikke vært mulig å komme så langt som vi har gjort i dag. Brumunddal fotball er ikke noe enmannsshow. Det sier seg selv med en yngres avdeling som teller rundt 700 spillere og en senioravdeling som har rundt 150 spillere.
Hemmeligheten bak suksessen er kontinuitet på leder-/trenersida og en solid økonomisk plattform. Overskuddene vi prøver å styre mot hvert år, går til å bygge opp egenkapitalen.
Sier den frittalende fotballederen som har en egen evne til å dukke opp der noe skjer. I årenes løp har han vært innom, foruten fotballadministrasjon, barneidrett, ski og håndball. Selv om han nå gir seg, kommer han helt sikkert tilbake i en eller annen posisjon.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00