BRUMUNDDAL: Historien gjentok seg lørdag. Brumunddal var i perioder best mot forhåndsfavoritten og topplaget Lørenskog, og hadde poengene halvveis nede i lomma på shortsen.
Så manglet kynismen og rutinen som skal til for å ro i land en seier.
Også i kampene mot KFUM og Strømsgodset - og delvis også Raufoss og Lillehammer - kunne større dyktighet i avgjørende situasjoner gjort at poengfangsten hadde vært større.
Den er nemlig ikke stor nok akkurat nå. Åtte poeng på like mange kamper, er for lite. Snittet bør trolig bedres med om lag et halvt poeng per kamp.
Verst er det at poengene fortsetter å glippe på eget kunstgress. Sånn sett kan faktisk Sveum bli Dalas bane, på mer enn det opplagte settet.
Nå venter tre kamper mot lag fra det høye nord. Først Mo borte, så Harstad hjemme, før det igjen bærer av sted nordover til Senja.
Dette er lag som trolig vil ende i samme sjikte som Dala. Og som det derfor er veldig viktig å ta poeng fra. Da må det en helt annen gjerrighet til foran eget bur.
Det er synd. For Dala skal ha skryt for at de tør å spille fotball. De vil, prøver og mestrer å spille på sin måte. Belønningen kunne med hell vært bedre for det unge laget, som mot Lørenskog startet med sju av ti utespillere som har gått alle gradene i klubben.
Bare det i seg selv er prisverdig.
I neste kamp må de klare seg uten formspiller Eirik Olssen. Forsvarsspilleren har vist seg som en trygg defensiv sjef.
Akkurat i den delen av spillet, er det nok likevel ingen fare. Magnus Nysveen er tilbake fra skade, og kan helt fint gjøre en utmerket jobb i midtforsvaret.
Det største savnet vil være offensivt. I Olssens innkast har laget en stor fordel, som de med vekslende hell har klart å utnytte så langt.
Jeg mener at våpenet er så ekstremt, at det faktisk kan bidra til å gi Olssen kontrakt med en klubb på et høyere nivå, som ser spisskompetansen som interessant nok å ha i laget sitt.
Jeg synes også det er fint å se Piotr Gdak tilbake på laget. Det var da han spilte at de fleste poengene kom. Han er ingen estetisk nytelse som fotballspiller, men han tilfører laget en ekstra pondus, som i tette og jevne kamper kan være gull verdt. For meg virker det også som at temperaturen i spillet hans smitter over på de andre.
Litt skryt til Erik Wettermark helt til slutt. Igjen virker han veldig godt forberedt. Nevnte Gdak var satt til å fotfølge Magnus Breiland. Han var stort sett usynlig.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.