Det er hva tidligere finansminister og nåværende fylkesmann Sigbjørn Johnsen tok over på Brumunddal fotballs årsmøte på Sveum i går kveld.

Hvis Sigbjørn Johnsen følger opp sine tidligere teser, om peeng på bok, må han være en innertier for Brumunddal fotball. Hans evne til å få folk til å lytte og gjøre som han sier, tør vel også være viden kjent fra før.

Like heldig var han ikke på 1960-tallet da han gjestet Sveum med sitt kjære lag fra Nes. Lunta var kort og kampen var ikke så gammel da unge herr Johnsen fikk overtenning på alle pluggene og kastet en motspiller fra klubben han nå er leder for, ut i grusen. Det tok ikke mange sekundene før dommeren hadde bestemt at Johnsen skulle følge etter.

Et sterkere merkenavn

Nå er Sigbjørn Johnsen ute på helt andre markeder. Han skal gjøre Brumunddal fotball til et enda sterkere merkenavn i lokalmiljøet.

- Merkenavnet er viktig. Et godt merkenavn gir muligheter til å få med enda flere støttespillere. Støttespillere blir viktig i året som kommer. Brumunddal allianseidrettslag har planer om å bygge et nytt klubbhus med tidsmessige garderober. Dette vil berøre hovedbruker Brumunddal fotball sterkt. Her trengs det en strategi for å komme fram til en økonomisk fundament å bygge klubbhuset på, slik at de økonomiske konsekvensene blir så skånsomme som mulig.

Legger til rette

Noen sportslig programerklæring var ikke den nye lederen villig til å flagge. Andre finansministre behersker dette med forsnakkelser bedre enn Johnsen.

- Det er viktig for oss å definere det ansvaret som styret skal ha. Vi skal legge til rette for et riktig tilpasset sportslig ambisjonsnivå. Vi skal også finne en balanse mellom stutt og langsiktig arbeid, sier Johnsen, som med stutt mener den jobben som kan avleses på tabellen etter hver sesong.

Langsiktigheten favner bredden i bunnen, den bredden vi avler toppene fra og der vi bygger idrettens sosiale ståsted.

- Jeg ser på idretten som en identitetsbygger. En klubb som gjør det bra, skaper identitet, verdier og stolthet, sier Johnsen som synes det er viktig å gi et bidrag tilbake i takknemlighet overfor ivrige foreldre som har gjort en jobb før ham, for hans egne barn. Dala betyr mye for mange!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.