Etter en fryktelig sesongstart og et tosifret antall baklengsmål på to kamper tok Brumunddal-trener Kevin Knappen grep. Dalas lekkende defensiv ble lappet sammen, og på de 180 seneste fotballminuttene har blåbuksene knapt sluppet til en målsjanse.

Det har samtidig vært lite sambafotball å se på offensiv banehalvdel, men Knappens menn har forsvart seg til 1-0-seiere over Rosenborg 2 og Stjørdals-Blink og seks viktige poeng.

Klare for

I morgen møter Dala nyopprykkede og formsterke Brattvåg, som jager to poeng bak tabelléner Elverum og onsdag sendte 1.-divisjonslaget Hødd ut av cupen. Per Erik Gidlund, som leder overraskelseslaget fra Sunnmøre, ser fram til oppgjøret.

- Brumunddal er, i likhet med de fleste andre lag i divisjonen, et lag jeg møter for første gang, forteller han dagen før dagen.

Svensken mener at Brattvåg bør være i stand til å bryte ned Knappens mannskap, som etter alle solemerker vil følge suksessoppskriften atter en gang og legge seg lavt også på Sunnmøre:

- Da vi rykket opp fra 3. divisjon i fjor, møtte vi mange lag som parkerte den berømte bussen og satset på kontringer.

Brattvåg-spiller Simon André Tomren bekrefter historien.

- Vi er et ballbesittende lag, og i fjor kom nesten alle de andre lagene hit for å forsvare seg. Vi klarte oss stort sett bra i de kampene, sier han.

- Blir tøft

Treneren ser imidlertid ikke på Brumunddal som noen lett nøtt å knekke.

- Vi fikk det steinhardt mot Hønefoss og spilte 2-2. Brumunddal er langt bedre på overganger enn lagene vi møtte i 3. divisjon i fjor, og det blir helt sikkert tøft, sier Gidlund, som aldri har sett Dala spille fotball.

- Men jeg vet at de har slitt økonomisk før denne sesongen. Det har selvfølgelig vært tungt for dem, men slike problemer kan også sveise sammen en gruppe, sier han.

Les historien om opprykkskandidaten fra den lille industribygda Brattvåg i lørdagens papirutgave av HA!


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.