Etter en nitrist sesongåpning og ti baklengsmål på to kamper reiste Brumunddal seg i Trondheim forrige helg. Rosenborg 2 ble slått 1-0 i en oppvisning i kynisk og kompakt forsvarsfotball.

I dag gjentok et dyptliggende og defensivt Dala suksessen hjemme på Sveum. Kevin Knappens menn spilte med ryggen mot veggen i store deler av første og nesten hele andre omgang, men slo likevel Stjørdals-Blink 1-0.

- Dette er pur glede. De siste 30 minuttene er veldig lange i dag, men vi tar tre poeng, og det er det eneste som teller, smiler Knappen etter triumfen.

Defensiv terping

Han mener at terping på treningsfeltet har gjort Brumunddal nærmest ugjennomtrengelige.

- Vi har satt opp en del situasjoner på trening og jobbet mye med den defensive posisjoneringen. Vi har snakket om prioriteringer: Hva er farligst av ball, mann og rom? forteller Knappen, som er fornøyd med innsatsen og lagmoralen hans menn viser om dagen.

- Men innsatsen er bare der den må være. Gutta skal ikke få blomster for å gjøre jobben sin, sier han.

At Brumunddal knapt hadde ballen på Stjørdals-Blinks banehalvdel etter pause, tar sjefen med knusende ro.

- Fraværslista vår er lang med både skader og sjukdom. Når vi får flere spillere tilbake, vil vårt spill også komme, lover han.

Kunstscoring og kriging

Stjørdals-Blink styrte showet i store deler av første omgang, men omgangens eneste scoring kom motsatt vei. Brumunddal fikk frispark rett utenfor Blinks 16-meter etter 22 minutter, og Stian Nyhus skrudde vakkert inn 1-0.

Torgeir Strand Osmo kunne ha doblet ledelsen ti minutter før hvilen. Osmo så at keeper Johannes Stokke sto langt ute, og prøvde seg med en ekte frekkis fra midtbana. Stokke fikk to reddende fingertupper på ballen.

Alen Krasnici fikk en kjempesjanse like etter sidebyttet. Vegard Ruud la inn fra venstre, men en umarkert Krasnicis avslutning fra kloss hold trillet svakt utenfor.

Fem minutter senere var gjestene svært nære utlikning. Tom Rune Hønnås fanget opp en volley fra Anders Nygaard og satte ballen forbi Tor Torgersen, men assistentdommeren hadde løftet flagget for en hårfin offside.

Stjørdals-Blink lempet lange baller inn i Dala-boksen gjennom den den siste halvtimen, men vertene kjempet godt i duellene, sto imot og rodde i land 1-0-seieren.

Neste lørdag møter Brumunddal Brattvåg borte.

Brumunddals lag (4-4-1-1): Tor Torgersen - Anders Ludvigsen (Mahad Abdi Abdillahi fra 79.), Håkon Aalmen, Rune Pettersen, Kristian Eriksen - Alen Krasnici, Torgeir Strand Osmo, Gulbetin Güven, Vegard Ruud (Sverre Valset fra 90.) - Arman Nazari (Markus Haave Andersen fra 46.) - Stian Nyhus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.