Gjøvik-Lyn åpnet klart best og skapte to store sjanser i det første minuttet av kampen. Etter Gjøvik-Lyns straffescoring hevet Dala seg og utlignet rett etterpå. Etter utligningen kom hjemmelaget til flere store sjanser og kunne fort ha ledet kampen, men bortelaget fra andre sida av Mjøsbrua holdt unna til pause.

Brumunddal åpnet friskt i andreomgang og viste en sterk vinnervilje. Hjemmelaget hadde flere store sjanser til å ta ledelsen før Sigurd Ertsås slo til igjen og ble matchvinner da han lurte hele Gjøvik-forsvaret og satte ballen sikkert i mål. Det er spissens sjette mål på like mange kamper.

– Det var deilig å se ballen gå i mål. Spesielt med tanke på at jeg hadde noen store sjanser før det, smiler Ertsås. 

– Vi skaper mange gode sjanser i dag og kunne fint ha scoret flere mål. Men det er positivt at vi kommer til disse mulighetene, mener storscoreren. 

Dermed klatrer Dala til sjetteplass på tabellen. Med tre poeng mot Gjøvik-Lyn går de forbi både Brattvåg og Nardo.  

– Denne seieren var utrolig viktig. De første 15-20 minuttene var Gjøvik det beste laget, men resten av matchen er vi best. De som kommer inn gjør en kjempeinnsats. Vi har en sterk tropp og Markus Haave Andersen viser at han har fortjent en startplass. Vi har flere folk som kan bidra. I dag er det tydelig for alle at vi har utviklet vårt eget spill. Vi tør å ha ball i større grad og bygger opp angrepene. Det var en meget solid kamp av gutta, forteller trener Fred Leo Nysæter. 

I årets spesielle serie er det bare sju lag som holder plassen. Brumunddal ligger på 8. plass med 25 poeng, kun poenget bak Brattvåg. Dala kan også få kontakt med Nardo og Byåsen som står med 28 poeng. 

Dala har vært sterke hjemme de siste kampene. Åtte mål på de tre siste matchene hjemme der kampene har inneholdt totalt ti mål lar seg høre. I dag jakter Dala nye scoringer. 

Brumunddals lag (4-1-4-1): Tor Torgersen - Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Kristian Eriksen - Stanley Ihugba - Markus Haave Andersen, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Stian Nyhus - Sigurd Ertsås. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.