Gjøvik-Lyn åpnet klart best og skapte to store sjanser i det første minuttet av kampen. Etter Gjøvik-Lyns straffescoring hevet Dala seg og utlignet rett etterpå. Etter utligningen kom hjemmelaget til flere store sjanser og kunne fort ha ledet kampen, men bortelaget fra andre sida av Mjøsbrua holdt unna til pause.

Brumunddal åpnet friskt i andreomgang og viste en sterk vinnervilje. Hjemmelaget hadde flere store sjanser til å ta ledelsen før Sigurd Ertsås slo til igjen og ble matchvinner da han lurte hele Gjøvik-forsvaret og satte ballen sikkert i mål. Det er spissens sjette mål på like mange kamper.

– Det var deilig å se ballen gå i mål. Spesielt med tanke på at jeg hadde noen store sjanser før det, smiler Ertsås. 

– Vi skaper mange gode sjanser i dag og kunne fint ha scoret flere mål. Men det er positivt at vi kommer til disse mulighetene, mener storscoreren. 

Dermed klatrer Dala til sjetteplass på tabellen. Med tre poeng mot Gjøvik-Lyn går de forbi både Brattvåg og Nardo.  

– Denne seieren var utrolig viktig. De første 15-20 minuttene var Gjøvik det beste laget, men resten av matchen er vi best. De som kommer inn gjør en kjempeinnsats. Vi har en sterk tropp og Markus Haave Andersen viser at han har fortjent en startplass. Vi har flere folk som kan bidra. I dag er det tydelig for alle at vi har utviklet vårt eget spill. Vi tør å ha ball i større grad og bygger opp angrepene. Det var en meget solid kamp av gutta, forteller trener Fred Leo Nysæter. 

I årets spesielle serie er det bare sju lag som holder plassen. Brumunddal ligger på 8. plass med 25 poeng, kun poenget bak Brattvåg. Dala kan også få kontakt med Nardo og Byåsen som står med 28 poeng. 

Dala har vært sterke hjemme de siste kampene. Åtte mål på de tre siste matchene hjemme der kampene har inneholdt totalt ti mål lar seg høre. I dag jakter Dala nye scoringer. 

Brumunddals lag (4-1-4-1): Tor Torgersen - Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Anders Ludvigsen, Kristian Eriksen - Stanley Ihugba - Markus Haave Andersen, Christoffer Heier Solbakken, Henrik Lehne Olsen, Stian Nyhus - Sigurd Ertsås. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00