Brumunddal skulle egentlig møte Lørenskog til treningskamp, men blåtrøyene fra Rolvsrud måtte kaste inn håndkleet grunnet skader og høy belastning på spillerstallen.

Nyopprykkede Tynset stilte derimot sporty opp som erstatning, og tok den lange turen fra Østerdalen.

Avspark på Sveum var klokken 14:00.

Allerede etter 10 minutter sørget Tynset for å gå opp i ledelsen etter å ha klinket ballen i mål på frispark fra tjue meter.

Etter 36 minutter sørget Brumunddals Jonathan Helmersen for å heade inn 1-1 etter en dødball.

Brumunddal åpnet førsteomgangen famlende, og slo mange lange baller uten adresse. Dala tok mer og mer over etter at Tynset gikk i ledelsen, og var dominerende i andre halvdel av omgangen.

Brumunddal fikk en fortjent utligning, og burde også ha tatt ledelsen mot slutten. Stian Nyhus og Gulbetin Guven hadde begge gode muligheter mot slutten av omgangen.

I pausen sa Dala-trener Kevin Knappen følgende:

- Det siste kvarteret er godkjent. Den første halvtimen er katastrofal. Vi må starte andre omgang slik vi avslutte første.

Slik gikk det ikke. Fem minutter ut i andre omgang gikk Tynset opp i ledelsen 2-1. Dette til tross for at Brumunddal har styrt store deler av kampen.

Etter 73 minutter utlignet Brumunddal for andre gang. Jonathan Helmersen scoret også dette målet da han lobbet ballen over Tynset-keeperen. Ellers har andre omgang vært et eneste stort gjesp.

Etter 87 minutter gikk Brumunddal opp i en fortjent ledelse - for første gang i kampen. Målscorer var nok en gang Jonathan Helmersen, som leverte en strålende kamp.

Resultatet ble stående ut kampen, og Dala kunne dermed feire en fortjent seier i treningskampen før sesongstart. Brumunddal overbeviste riktignok kun det siste kvarteret av første omgang.

Trener Kevin Knappen virket å være middels fornøyd med egen innsats:

- Vi kommer tilbake to ganger, og det er bra. Alt i alt er det likevel langt fra godt nok dersom vi skal komme på øvre halvdel av tabellen.

Brumunddal stilte i dag med følgende lag:

(4-4-1-1): Tor Torgersen, Markus H. Andersen, Torgeir S. Osmo, Rune Pettersen, Nathan Okeye - Jonathan Helmersen, Håkon Aalmen, Christoffer H. Solbakken, Gulbetin Guven - Stian Nyhus - Alen Krasnici.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.