Med seks mål og flere målgivende pasninger har Aleksander Melgalvis vært en meget viktig spiller for Strømmen, som fremdeles er med i kampen om kvalikplass til Tippeligaen, til tross for et surt 1-2-tap mot Fredrikstad mandag.

Selv om det ikke ble scoring for Brumunddal-gutten, noterte han seg med målgivende pasning.

-Det ble ingen mål i dag, men det ble en målgivende. Det er også gøy. Men vi er litt uheldige og udyktige som ikke scorer flere, forklarer «Melga». 

Overgår flere i Tippeligaen

Strømmen-trener, og tidligere HamKam-spiller, Espen Olsen, får ikke fullrost Melgalvis nok.

Han har tidligere uttalt at høyrebacken er god nok til å prøve seg i det ypperste selskap her til lands, og nå mener han at det er få spillere her til lands som er bedre enn 27-åringen.

– Aleksander Melgalvis er bedre enn halvparten av høyrebackene i Tippeligaen. Det er jeg sikker på. Men når du spiller for Strømmen og kommer fra Brumunddal, og er henta fra 3. divisjon, så sitter det langt inne. Disse Tippeliga-klubbene skal helst hente fra utlandet og spillere med fire landskamper, eller noen som har trent med Barcelona, forteller Olsen, som er imponert over utviklingen til sin elev.

– Han har vært meget god. Han har blitt bedre og bedre. Jeg synes han hadde en god sesong i fjor, men i år har han vært enda bedre. Stabilisert seg på et høyt nivå. Han er blitt en bærebjelke i det laget her, skryter Olsen.

Mjelde-skryt

Også Fredrikstad-trener Mons Ivar Mjelde er imponert over det Melgalvis har prestert denne sesongen, og han mener brumunddølen er en av flere på Strømmen som er mer enn gode nok for å spille i Tippeligaen.

-Det er mektig imponerende at han har scoret seks mål som høyreback, skryter Mjelde. 

Melgalvis blir uvanlig beskjeden til ham å være da han får høre rosen fra de to trenerne.

– Jeg må være litt ydmyk med tanke på det han sier. Jeg vet egentlig ikke selv hvordan nivået er i Tippeligaen. Men jeg tror ikke det er skremmende, akkurat. Jeg føler at jeg gjør det jevnt og bra, spiller sjeldent dårlig. Det kommer sikkert litt med alder og erfaring, sier han.

Nå innrømmer også Melgalvis at han er klar for å lytte til tilbud fra klubber på det øverste nivået.

– Jeg er åpen for å høre på eventuelle andre tilbud hvis det skulle dukke opp noe, det kan jeg ikke legge skjul på. Det har jeg også sagt til Espen (Olsen, red.anm.), forteller den målfarlige høyrebacken, som var en av banens aller beste spillere mandag.

Vil beholde Melga

Strømmen har allerede gitt signaler til Melgalvis om at de ønsker å ha ham med videre, og de skal ha gitt beskjed om at de ønsker å signere kontrakt som varer over flere sesonger. 

– Vi har ikke hatt noen konkrete samtaler, men pratet løst og ledig, sier Melgalvis.

Olsen håper de klarer å beholde høyrebacken.

- Jeg tror Aleksander trives såpass godt i Strømmen, at hvis han ikke får noen veldig gode tilbud fra andre steder, så håper jeg han blir hos oss, forteller Olsen, som også unner 27-åringen å få muligheten i Tippeligaen.

–  Hvis Aleksander får en Tippeliga-kontrakt, så er  vi i Strømmen veldig glade for det, og at vi har hjulpet ham på veien Men jeg håper ikke han går til en annen Obos-klubb. Da håper jeg han blir i Strømmen, sier Olsen.

Med ett poeng opp til den siste kvalikplassen, drømmer Melgalvis om opprykk og kvalikspill med Strømmen.

– Det hadde vært moro om vi hadde klart det med Strømmen, også, å komme oss opp. Vi går for kvalik nå. Det er muligheter for det, selv med tap i dag. Det er jevnt og vi er fortsatt med, sier Melgalvis.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00