Brumunddal
Dala-trener Kai Kristiansen hadde aldri sett Adrian Thun spille fotball da han ba klubbledelsen sikre seg den 24-årige spissen på Hasle/Løren.
- Det var ren og skjær flaks. Jeg søkte etter toppscorere på nettet da jeg kom over Adrian. Han hadde herjet med Lillestrøms andrelag i kvalifiseringen til 2. divisjon i 2010, og i fjor scoret han sterke 15 mål i 2. divisjon for Hasle/Løren som rykket ned, forteller Kai Kristiansen.

Tipset Vegard Skogheim

På det tidspunktet var han ikke trener i Brumunddal, så han tipset HamKam-kollega Vegard Skogheim om funnet sitt. Skogheim tok kontakt, men det passet ikke for Thun å komme på prøvespill da HamKam ønsket det.
- Det fristet, men jeg slet med noen småskader, og det var akkurat da datteren min ble født, forteller 24-åringen med fortid i Oppsal, Skeid og Hasle/Løren.
Og da Kai Kristiansen ble Dala-trener, var han ikke sen om å sette opp Adrian på ønskelisten.

Hadde flere tilbud

Men hva får en vaskeekte Oslo-gutt til å velge Brumunddal?
- Samboeren min er opprinnelig fra Løten, og vi hadde lyst til å flytte nærmere familien hennes etter at vi fikk en datter for åtte måneder siden. Jeg fikk også bekreftet at Brumunddal var en bra klubb med gode treningsfasiliteter. Jeg ble kontaktet av Lørenskog og Frigg også, men Dala hadde det beste tilbudet sportslig, økonomisk og det som passet familie best. Jeg tror klubben passer meg godt som spiller, mener Adrian.
Med 15 fulltreffere scoret han om lag 40 prosent av Hasle/Løren sine mål i fjorårets 2. divisjon. De aller fleste målene gjør han innenfor 16-meteren, og han trives ekstra godt når han har en medspiller rett bak som kan spille ham fri.
Det er blitt 10 Dala-mål i treningskampene, men han akter ikke å stanse med det.
- Holder jeg meg skadefri, håper jeg i hvert fall på 15 mål, selv om det er en tøff avdeling, sier spissen på 189 centimeter.
Han har ettårskontrakt med Dala, og synes det kunne vært gøy å prøve seg et nivå høyere opp.
- Og da har du jo en klubb som ikke er så langt unna...
- Det skal jeg ikke snakke om nå, sier Adrian Thun, som har pappapermisjon og hygger seg hjemme med datteren Caroline.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00