HAMAR: Adrian Saxrud Danielsen har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Det skyldes blant annet at Storhamar-backen ble en smule irritert da han ble vraket på U18-landslaget til B-VM i fjor.
- Jeg mente selv jeg var god nok, og jeg ble skikkelig revansjesugen. Jeg bestemte meg for å trene enda mer, og jeg trente blant annet mer styrke på beina og har forsøkt å bli raskere. Samtidig har jeg fått mye spilletid denne sesongen. Med flere backer ute med skade, måtte de satse på meg, og jeg har vokst mye på det, sier den unge Storhamar-backen.
Mye sjukdom
For Eirik Børresen er revansjen av en annen karakter. Storhamar-forwarden spilte for Norge i U18-VM i USA for to år siden, men da han kom hjem i april, ble han sjuk.
- Jeg pådro meg twar og hadde i tillegg flere sjukdommer før fjorårssesongen. Det gikk tungt hele forrige sesong, og jeg var også ute av landslaget som førsteårs U20-spiller. Selv om jeg har vært med på landslagssamlinger før i år, ble jeg litt overrasket da jeg ble tatt ut. Og dette er jo en slags revansje for meg også, forteller Eirik.
Teater for speidere
Det er neppe samlet så mange talentspeidere noen gang i hockeysporten som når U20-VM spilles. Det vet også de to Storhamar-guttene, og Eirik Børresen opplevde det på nært hold da han var i VM med 18-årslaget.
- Det var et teater for speidere. I hallen var det en hel seksjon med scouter, og det var en stor opplevelse å spille i VM, selv om vi blant annet tapte 8-0 for USA, forteller Eirik.
Det tok litt tid å komme i gang på den amerikanske hockeyrinken, som er litt mindre enn den europeiske.
Drømmen...
- Har du drømmen om å bli profesjonell?
- Det har vel alle, sier han.
For det har også Adrian:
- Drømmen er å bli profesjonell spiller og kunne leve av det. NHL-drømmen er også der, men det skal mye til for å få den oppfylt, sier 18-åringen.
Beste pluss/minus
Adrian Saxrud Danielsen har den beste pluss/minusstatistikken på Storhamars A-lag denne sesongen. Backen står med pluss ti mål, og nærmest er målvakten Trevor Koenig med pluss åtte. De neste utespillerne, Christian Larrivée og Blake Cosgrove står med pluss fem.
- Jeg har hatt medgang, mener Adrian. - Og så spiller jeg ikke i overtall og undertall, og dermed har jeg mer energi, mener han.
Petter Salsten
Storhamars tidligere storback og trener, Petter Salsten, har fulgt de to guttene opp gjennom årene, og han er full av lovord om begge:
- Adrian er en back som har hatt potensial, men som - sett utenfra - ikke helt har forstått hva som måtte til for å ta steget. Før nå. I år har han fått muligheten og sluppet til. Han har vokst, og det har vært moro å følge ham. Adrian er en type back Storhamar ikke har hatt på en stund Har offensive kvaliteter, bra størrelse og beveger seg raskere enn folk tror. Han er en fin type, litt sjef, som har enda større potensial offensivt.
- Eirik er et stort talent som kanskje trengte modning eller muligheten. Han er kommet tilbake, og blitt en spiller Storhamar har god nytte av. Kan brukes på flere plasser og løser ting enkelt og fint, mener Salsten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00