Etter sju sesonger i Brumunddal har Erik Wettermark, hamarsing og trofast HamKam-tilskuer i over 30 år, fått en høy stjerne. Han får ikke sparken uansett hvordan det går sportslig i år.
22B0916820338558HAMAR:17FC12C0 Det er Brumunddal-leder Guttorm Tysnes som fastslår dette til HA.
Om treneren som han mener er blant de aller beste på nivå tre, og som ikke har vært i noen andre klubber siden 2001.
Det siste er spesielt i 2. og 3. divisjon.
Men så er da også Brumunddal et spesielt lag denne sesongen, med bare 2,5 millioner kroner i budsjett for hele senioravdelingen, 21,5 år i gjennomsnitt i A-stallen og sju av ti utespillere i serieåpning fra nærområdet.
Imponert
- Selvfølgelig vil en trener for et nyopprykket lag alltid ønske seg en spiller eller to til, men med de realitetene en klubb som Brumunddal må forholde seg til, er jeg veldig fornøyd.
Han mistet noen spillere etter forrige sesong, og har i beste fall erstattet dem med noen nye.
Resten av steget fra 3. divisjon til 2. divisjon må de samme spillerne som i fjor rykket opp ta.
Og det har de klart ifølge treneren, som er imponert:
- De som har vært med hele veien har virkelig tatt et steg, det er viktig ikke å glemme det i snakket om forsterkninger. Jeg har sett det på trening en liten stund, og nå har spillerne erfart det i de siste treningskampene. Det hjelper med seriøst treningsoppmøte, og ikke bare drop-in-treninger som det er litt i 3. divisjon, ler Dala-treneren.
Bedre forberedt
Det gjør at 43-åringen er sikker på at laget er bedre forberedt nå enn i 2005, da laget beholdt plassen i 2. divisjon etter opprykket året før.
Da var ikke spillergruppa akklimatisert til seriestart, og trengte noen runder på å bli klare. Nå føler Wettermark at tempoet er inne, at spillerne er mentalt sterkere og at Dala tør å spille fotball.
- I tillegg har vi hatt god kontinuitet i spillergruppa, og har jobbet langsiktig med en spillestil som vi bare har finjustert for å få flere alternativer.
Brumunddal har en tøff serieåpning med Valdres (h), Tromsø 2 (b), Raufoss (h) og HamKam (b).
- Vi kunne vel fått en enklere start. Ingen regner vel med at vi topper tabellen etter de kampene. Vi har god tid, det er 26 kamper som skal spilles, ikke minst 15 i høstsesongen. Vi må ha tro på det vi skal gjøre.
- HamKam skal vinne
Wettermark har fulgt de grønne og hvite siden han var fem år, og så vidt kunne se over rullen med plast langs banen, de første kampene i sesongen.
Nå skal han møte dem med Dala.
- HamKam er fortsatt storebror, og skal være det i årene som kommer, selv om vi er i 2. divisjon sammen nå. HamKam skal med sin stall vinne alle kampene i årets 2. divisjon og rykke opp. Hvis ikke har de ikke vært på rett nivå mentalt.
For Dala er oppgjørene med Kamma bare to av 26 kamper.
- HamKam er ikke det viktigste laget å slå denne sesongen. Det betyr ikke at de får det lett mot oss. Håper jeg, smiler Erik Wettermark.
Det viktigste målet er å gjøre som i 2005, da laget holdt seg i 2. divisjon med Wettermark ved roret.
Han håper historien gjentar seg.
Lørdag starter det ...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00