Hamar
Etter siste kamp før ferien skrev HA-sporten at Løten-gutten har utfordringer med motivasjonen på grunn av en kropp som krangler, og at han derfor ikke visste om han vil bli med på Brumunddals opprykksjakt i høst.
Når laget møter Ottestad i dag er det uten toppscoreren, som til tross for skader har banket inn 17 mål på elleve kamper så langt.
- Han har slitt og ikke vært 100 prosent. Likevel har han scoret så mange. Nå får han en utvidet ferie, så får vi se an etter hvert, sier Dala-trener Erik Wettermark.
- Har du noe tro på at han kommer tilbake?
- Tro på det kan jeg jo ha. Jeg håper det. Jeg mener fortsatt han er den beste spilleren rundt her med de egenskapene han har, med tanke på det å legge til rette for seg sjøl og avslutteregenskapene. Ikke mange lag har den kapasiteten der. Få, om noen, matcher ham, sier Wettermark.

- Kan ikke tvinge ham

Han kjenner godt til Holt fra tidligere, og har snakket mye med 24-åringen.
- Jeg har veldig mye kontakt med ham og det er ikke så mye mer jeg får gjort med ham akkurat nå. Jeg tror ikke jeg kunne gjort så mye annerledes. Jeg får jo ikke tvunget ham, heller.
Wettermark mener det er naturlig at noen faller fra, etter hvert som kombinasjonen jobb/skole og treningshverdag skal settes opp. Han peker også på Storhamar Dragons' Eirik Salsten, som nylig valgte å trappe ned.
- Det er dessverre sånn det er. Når de driver med utdannelse eller jobb og det går med mye fritid til dette, er det noen som går.

Har ruud tilbake

Vårkampen mellom Ottestad og Brumunddal endte med ett poeng til hvert av lagene.
I en kamp med mye prestisje i dag, vil ingen på forhånd si seg fornøyd med det samme.
- Vi ønsker å vinne hver kamp, og Ottestad-kampen er for meg bare en av flere. Men jeg skjønner at det kanskje legges mer i det for spillerne, ettersom mange kjenner hverandre godt.
Mange har med rette påpekt bredden i Dala-stallen. I en kamp manglet laget sju spillere, men satte inn andre og vant likevel.
- Men vi har likevel til gode å være der vi kunne ha vært. Aleksander Melgalvis har slitt med skader, det samme har Christoffer Heier Solbakken. Vi har bra bredde på det nivået vi er på, og kan ha to-tre mann ute uten at vi merker det slik mange andre ville gjort.
Nå har Wettermark også gleden av å ha Vegard Ruud tilbake. Han har vært ute siden vårsesongens Ottestad-møte.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00