Spissveteranen har notert seg for ni scoringer og vært en kjempesuksess etter at han ble en del av Brumunddal i sommer.

Mot Strindheim lørdag var han frampå igjen og scoret to nye mål og serverte én assist.

Planen har alltid vært at Ertsås er ferdig som Dala-spiller etter sesongen, men nå varsler klubbledelsen en offensiv for å beholde sin juvel også neste sesong.

– Vil ha han videre

– Jada, det sier seg selv at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å få med oss Sigurd videre. Ønsket om å ha han i klubben er veldig stort, sier Fred Leo Nysæter, som naturligvis er fornøyd med hva spissen har levert til nå.

– Er dere villige til å strekke dere langt for å beholde han i klubben?

– Som trener så styrer ikke jeg slike ting. Men jeg er i hvert fall tydelig på hva jeg ønsker meg overfor dem som styrer med kontrakter. Men nå er vi enig med Sigurd om å ha full fokus på de gjenværende kampene denne sesongen, sier han.

– En kabal

Hovedpersonen selv har ingen problemer med å innrømme at det blir vanskelig å gi slipp på Dala-fotballen.

– For seks måneder siden hadde jeg aldri i verden trodd at jeg skulle stå her, men med fotballen skal man aldri si aldri. Dette har gitt mersmak, sier Sigurd Ertsås.

Likevel er det mye som skal stemme før han går inn for å fortsette som fotballspiller på dette nivået.

– Jeg har tre barn og ei kone, så det er en kabal som må gå opp. Nå må jeg ta denne sesongen først, også får vi fokusere på veien videre senere, sier han.

– Vi får sette oss ned å snakke om dette i slutten av oktober, sier trener Nysæter.

Livsviktig borteseier

Etter to mål hver av Vegard Ruud og Ertsås, vant Brumunddal etter hvert knallsterkt 4-1 på bortebane.

– Vi har ikke vunnet borte siden tredje serierunde og har pratet mye om det. Dette var ekstremt viktige poeng for å holde plassen. Jeg tror vi må vinne to av de siste kampene våres, sier Brumunddal-treneren.

Kampen om den viktige 7.-plassen ser ut til å bli mellom Brumunddal, Brattvåg (like mange poeng) og Nardo (to poeng mer). I helga møter de to førstnevnte hverandre på Sveum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00