Spissveteranen har notert seg for ni scoringer og vært en kjempesuksess etter at han ble en del av Brumunddal i sommer.

Mot Strindheim lørdag var han frampå igjen og scoret to nye mål og serverte én assist.

Planen har alltid vært at Ertsås er ferdig som Dala-spiller etter sesongen, men nå varsler klubbledelsen en offensiv for å beholde sin juvel også neste sesong.

– Vil ha han videre

– Jada, det sier seg selv at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å få med oss Sigurd videre. Ønsket om å ha han i klubben er veldig stort, sier Fred Leo Nysæter, som naturligvis er fornøyd med hva spissen har levert til nå.

– Er dere villige til å strekke dere langt for å beholde han i klubben?

– Som trener så styrer ikke jeg slike ting. Men jeg er i hvert fall tydelig på hva jeg ønsker meg overfor dem som styrer med kontrakter. Men nå er vi enig med Sigurd om å ha full fokus på de gjenværende kampene denne sesongen, sier han.

– En kabal

Hovedpersonen selv har ingen problemer med å innrømme at det blir vanskelig å gi slipp på Dala-fotballen.

– For seks måneder siden hadde jeg aldri i verden trodd at jeg skulle stå her, men med fotballen skal man aldri si aldri. Dette har gitt mersmak, sier Sigurd Ertsås.

Likevel er det mye som skal stemme før han går inn for å fortsette som fotballspiller på dette nivået.

– Jeg har tre barn og ei kone, så det er en kabal som må gå opp. Nå må jeg ta denne sesongen først, også får vi fokusere på veien videre senere, sier han.

– Vi får sette oss ned å snakke om dette i slutten av oktober, sier trener Nysæter.

Livsviktig borteseier

Etter to mål hver av Vegard Ruud og Ertsås, vant Brumunddal etter hvert knallsterkt 4-1 på bortebane.

– Vi har ikke vunnet borte siden tredje serierunde og har pratet mye om det. Dette var ekstremt viktige poeng for å holde plassen. Jeg tror vi må vinne to av de siste kampene våres, sier Brumunddal-treneren.

Kampen om den viktige 7.-plassen ser ut til å bli mellom Brumunddal, Brattvåg (like mange poeng) og Nardo (to poeng mer). I helga møter de to førstnevnte hverandre på Sveum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.