Det er ikke lett å avtale intervjutid med Brumunddals nye storscorer. Med kone og tre barn er det mye som må sjongleres for å få tid til spill på nivå tre i norsk fotball.

Forrige gang Sigurd Ertsås spilte på det nivået, var tilbake i 2007. Siden den gang har han kost seg i lavere divisjoner.

Unikt nok, Ertsås føler han er bedre enn da han trappet ned.

– Ja, jeg er det. Det har mye med hodet å gjøre, og nå er det skikkelig gøy med fotball. Jeg var litt lei på slutten forrige gang. Nå gleder jeg meg til hver gang vi skal spille, smiler målsniken.

Dalas toppscorer

På sine fire første kamper for Brumunddal, som kjemper en tøff kamp for å overleve i 2. divisjon, står 31-åringen med like mange nettkjenninger.

På spørsmål om han selv trodde det var mulig med en så imponerende statistikk, svarer han:

– Jeg, ja? Du får spørre kona mi. Hun hadde sagt det samme. Det er jo noe jeg må tro, at jeg skal score mål. Hvis jeg ikke tror det, er det liten vits å spille. Jeg var helt sikker på at jeg kom til å score mål, forteller han, før han fortsetter:

– Hadde det vært for åtte år siden, så hadde ejeg kanskje ikke vært like sikker. Da taklet jeg ikke motgang i kampene like godt som jeg gjør nå. Jeg har blitt flinkere til å nullstille, sier han.

Toppformen kom raskt

Ertsås var i ungdommen regnet som et unikt fotballtalent, som var spådd en lys framtid.

Ottestad-gutten fikk aldri helt ut potensialet sitt, og fortsatt er det enkelte ting bilselger Ertsås angrer på, og som han gjerne skulle gjort annerledes i dag.

– Jeg skulle trent mer, lagt meg i riktid tid og spist fornuftig. Det var ikke bra nok. Det er sånne ting som jeg angrer på nå. Men sånn er det, sier han.

Flere satte spørsmålstegn ved hva Ertsås kunne bidra med under høstsesongen i Dala. Selv er han overrasket over at han har kommet så raskt i god form.

– Ja, utenom den første uka. Den uka var veldig tung, og jeg var mye stiv i beina og sånn. Jeg kjente det skikkelig. Men nå har det løsnet mer og mer. Jeg er litt overrasket, for nå holder jeg hele kamper. Det er jeg fornøyd med, sier Ertsås, som ifølge seg selv, kjørte harde egentreningsøkter under sommerferien.

Han forstår at mange stilte spørsmål rundt hva han kom til å bidra med for Brumunddal.

– Jeg hadde skjønt om folk var hardere også, jeg. Jeg hadde tålt det, forklarer han.

Høye krav til seg selv

– De fleste trodde jeg skulle være en innbytter, og det hadde jeg akseptert. Men hvis jeg leverer, så vil jeg ikke sitte på benken, sier Ertsås, som håper han får fornyet tillit fra start mot Molde 2, førstkommende mandag.

Selv om driblefanten føler seg bedre enn noen gang, er det fremdeles ting han irriterer seg over i kamp- og treningssituasjoner.

– Fortsatt irriterer jeg meg over slurv på trening og kamp, som jeg ikke hadde slurvet med hvis jeg hadde trent hver dag i mange år. Men hvis jeg kan fortsette å spille som mot Brattvåg, så kan det nok blir bra utover høsten, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.