Bort­sett fra en se­song med Kongs­vin­ger i 1. di­vi­sjon i 2012, har Aleks­an­der Mel­gal­vis (25) all­tid vært Dala-spil­ler, og han de­bu­ter­te på A-la­get i 2007.

Han kom til­ba­ke til mo­der­klub­ben fra KIL i 2013, men leg­ger ikke skjul på at 1. di­vi­sjons­spill ga mer­smak.

1. di­vi­sjon ga mer­smak

-Det var moro å kjen­ne på ni­v­ået. Jeg spil­te nes­ten alle se­rie­kam­pe­ne til Kongs­vin­ger det året, og 1. divisjon ga mer­smak.

- Med Bru­mund­dal, kan­skje?

- Det had­de na­tur­lig­vis vært moro, men ak­ku­rat i år er ikke opp­rykk må­let for Brumunddal, så der har jeg hø­ye­re am­bi­sjo­ner enn klub­ben, sier Aleks­an­der Mel­gal­vis.

Hans per­son­li­ge mål er å spil­le ett hakk hø­ye­re opp i di­vi­sjons­sy­ste­met, men han har ikke hørt noe fra and­re klub­ber i så måte.

- Dala-ledelsen vet hva jeg ønsker, så de vil ikke leg­ge noen hind­rin­ger i veien for meg hvis det skul­le duk­ke opp noe, sier 25-år­in­gen som gle­der seg over den gode se­rie­star­ten til Dala.

Selv har han bi­dratt sterkt til at Bru­mund­dal står med tre sei­rer et­ter fire se­rie­run­der. Han punk­ter­te seriepremièren mot Vald­res med sin 2-0-scor­ing og ble match­vin­ner da Dala slo Nar­do 1-0.

Han fikk en smell i lå­ret i cup­kam­pen mot Ny­berg­sund og sto over mot Gjø­vik-Lyn, så sta­tus for Aleks­an­der er to mål på tre seriekam­per.

Surt Lev­an­ger-tap

Aleks­an­der sy­nes Bru­mund­dal har fått en bra start på se­son­gen, men sy­nes ta­pet mot Lev­an­ger var fryk­te­lig surt.

- Hvor­dan vur­de­rer du årets lag sam­men­lig­net med tid­li­ge­re ut­ga­ver du har spilt for?

- Vi har en god og bred stall, men had­de nok like godt lag i 2010 og 2011. Men vi har ut­vik­let spil­let vårt i år og snø­rt igjen sek­ken bak­over, fast­slår Mel­gal­vis.

Søn­dag kom­mer Herd til Sve­um for å kjem­pe om årets første 2. di­vi­sjons­seier.

- Vi slo dem 3-1 i beg­ge kam­pe­ne i 2011, og Herd er et lag vi skal slå. Så­pass press må vi tåle å ha på oss, sier Aleks­an­der Mel­gal­vis til HA-spor­ten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.