Senja - Brumunddal 1-4 Med sitt femte mål på fire kamper, sørget Aleksander Melgalvis for tre nye Dala-poeng i nord. Han stortrives i drømmerollen, og der får han ut det store potensialet Erik Wettermark snakker om.
HAMAR: Han ligger i mellomrommet rett bak spissen, får kula og kan vende opp. Det er det Aleksander Melgalvis liker aller best.
- Det er i den rollen jeg får brukt styrkene mine best. Jeg liker å være mye i kontakt med ballen, og jeg få rettvendt meg og utfordret forsvarsfireren. Når jeg har et brukbart skuddbein, kan jeg også bruke det, sier Melgalvis.
I går brukte han det flere ganger. Først da han satte inn det viktige 2-1-målet, etter et skudd fra 30 meter. Og så da han vendte opp, gikk til 16-meterstreken, og klinte ballen i krysset til 3-1.
- Det går veldig bra om dagen. Moro å score mål, og jeg håper det kan fortsette sånn. Det er jo dette vi spiller fotball for, sier Melgalvis.
Lå også bak 4-1-målet
Han testet skuddet senere i kampen også. Da var Vegard Ruud frampå og satte ballen i mål med en skikkelig hockeystyring.
- Den hadde nok ikke gått inn om ikke Vegard hadde vært på den, så det var bra at han fikk målet.
Tidligere har vi vært innom at 20-åringen har tatt tak i forberedelsene før kamper for å bli jevnere. Han mener det sammen med treningsgrunnlaget er årsaken til de gode prestasjonene.
- Jeg kjenner at jeg er i god form, og vi har trent veldig bra i vinter. Hele laget har tatt steg, og det er mer seriøst enn i 3. divisjon.
- Stort potensial
Trener Erik Wettermark ser at Melgalvis stortrives i rollen offensivt på midten. Tidligere har han vært mer en indreløpertype i 4-3-3, men nå ligger han foran Vemund Brekke Skard og Piotr Gdak.
- Vi har vært veldig flinke til å finne den defensive balansen der, og både Aleksander, Øyvind og Jim er flinke i mellomrommet.
- Aleksander har et stort potensial, og akkurat nå er han heller ikke hundre prosent. Han fikk ei lårhøne tidligere i uka, men holdt heldigvis i 80 minutter, sier Wettermark, om gutten som tidligere har trent med både HamKam og Sundet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00