RAUFOSS: Ukraineren som prater flytende norsk, kommer fra tre år i Telemark og spill for 3. divisjonsklubben Skarphedin. Han første halvår i Dala ble ikke slik han ønsket. Han kom like etter et skikkelig overtråkk. Det betød flere uker på krykker, og desto lengre tid med opptrening. Siste serierunde i fjor fikk han sin debut. I vinter har han imponert så mye at Wettermark har skrevet kontrakt med han.

Allsidig

- Selv om jeg var skadet i fjor, så trivdes jeg her. Dala er en kjempeklubb, forteller Dima.
Høyrebacken imponerte stort i semifinaleseieren mot Raufoss i Norges Fotballforbunds vinterturnering.
- Jeg følte at det gikk bra, forteller en beskjeden ukrainer.
Han har spilt både midtstopper og sentralt på midtbanen tidligere i karrieren. Som stopper er han ikke aktuell i Dala, kan Erik Wettermark fortelle. Det passer Dima bra.
- Jeg trives egentlig best på høyrebacken.
Og Wettermark likte veldig godt det han fikk se av «nysigneringen».
- Dima gjør en kjempekamp. Han er veldig rolig med ball og blir aldri stresset, forteller Dala-sjefen.

Stallen komplett?

Dala-stallen er så godt som komplett. Olav M. Sveen og Lasse Elseth Løberg fikk prøve seg igjen mot Raufoss lørdag. Ingen har fått kontrakt enda, men begge er høyaktuelle.
- Olav vet at han er en utfordrer til en plass på midtbanen. Lasse fikk vist hvilket rykk han har mot slutten. Men han var skadet i hele fjor, så han må matches forsiktig. Med de to, så teller stallen 21 mann, sier Wettermark og fortsetter:
- Vi er ikke på jakt etter noe nytt nå, men skulle noe dukke opp, kan det være aktuelt.

Fikk juling av cupfinalisten

Søndagens finale gikk ikke akkurat Dalas veg. Follo som slo Kjelsås 2-0 i semfinalen, var dødelig effektive og ga seg ikke før de hadde scoret seks ganger. Dala-keeper Christian Aarbogh Bjerke kunne ikke stå grunnet sjukdom. Reservekeeper Tony Jota var hjemme med skade. Dermed måtte Follos reservekeeper Ole Enger Syrstad steppe inn i Dala-målet.
- Et av målene rotet han det til på. Ellers fikk han lite hjelp, forteller Wettermark, som synes 3-0 hadde vært et mer riktig resultat ut fra kampbilde.
- De scorer på nesten alle sjansene sine. Men vi var ikke gode, avslutter Wettermark.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.