Spørsmålet stilles av en av hans største fans. Ridabu-trener og HA-blogger Ole Johnny Sundt legger ikke skjul på at han er overrasket – både over Brumunddals vilje til å signere Ertsås og også Ertsås’ vilje til å satse.

– Han sluttet å satse for sju-åtte år siden. Etter det har han surret rundt i 3., 4. og 5. divisjon, men han har ekstreme ferdigheter, spesielt feilvendt. Han har også vært god for Domkirkeodden i år mot de gode lagene. Han kommer til å score mål i 2. divisjon, men hva er planen? Skal han bidra på trening? Skal han komme inn fra benken? Tåler kroppen hans det? Jeg trodde 2. divisjon var i nærheten av toppfotball, men en slik signering bærer preg av at det er breddefotball, selv om Sigurd Ertsås var en veldig god fotballspiller for noen år siden, sier Sundt og stiller spørsmålene mange i lokalfotballen ellers også stiller seg.

Det hører med til historien at Sundt hadde ønsket seg en topptrent Ertsås i lokalfotballen i mange år, men at det har vært umulig.

– En topptrent Sigurd Ertsås ville scoret mange mål. Han ble far veldig ung, fikk familie og måtte tjene penger. Det er kanskje ikke så rart at han vil prøve igjen hvis han føler han har muligheten, sier Sundt.

Leverer i 4. divisjon

Spørsmålet nå er i hvilken forfatning Sigurd Ertsås er i. Tallene hans fra 4. divisjon er gode. Der har han ti mål og sju assist på ni kamper for Munkene, men han har fått en relativt fri rolle på topp uten defensivt ansvar. Det er neppe en spiss i verdensklasse i førsteforsvarerrollen akkurat nå Dala ønsker å signere.

Og Ertsås selv er på ferie.

– Jeg er på den italienske rivieraen med familien. Vi koser oss, men jeg tar noen løpeturer i tillegg nå som det ikke er sikkert jeg hadde gjort hvis ikke muligheten i Brumunddal hadde dukket opp, sier Ertsås.

Han mener selv han kan ha noe å bidra med i 2. divisjon for Dala.

– Jeg har jo spilt i 2. divisjon før. Jeg skulle ønske jeg var sånn i hodet da som jeg er nå. Før kunne jeg grave meg med hvis jeg bommet. Nå vet jeg at det alltid kommer en ny sjanse.

– Jeg ga meg i Eidsvold Turn da jeg var 22. Jeg følte vel at jeg ikke var et talent lenger, og at jeg ikke var jeg god nok, så ble jeg pappa og la det på is, sier Ertsås som var en meget lovende juniorspiller i HamKam, men som aldri fikk ut potensialet sitt som senior.

Nå vil han altså prøve å få det ut før han blir old boys.

Dette trigger Ertsås:

– Jeg har aldri vært noe særlig skadet og har holdt meg noenlunde i form med fotball for moro skyld. Jeg hadde aldri gjort dette hvis jeg ikke følte at jeg ikke hadde hatt noe å bidra med. Dessuten trigges jeg av situasjonen i år. Å komme på topp 7 i år er jo nesten som å rykke opp. Jeg er motivert for å spille igjen.

Men har du noen følelser for Brumunddal du da som har spilt i HamKam, Ottestad og Storhamar?

– Jeg har lært å kjenne brumunddølene som et bra folkeslag. Det er mange av dem på Munkene, flirer Ertsås.

Går god for Ertsås

– En som ikke er bekymret for overgangen til Ertsås til Brumunddal, er spillende sportslig leder i Munkene Ballklubb Domkirkeodden og tidligere Dala-spiller Øyvind Melgalvis.

– Jeg mener Sigurd har fått en liten oppblomstring igjen nå. Han føler vel også at han har fått en ny vår. Han har rutine og kommer til å score mål. Han har hatt lite ansvar defensivt hos oss, og han må kanskje ligge lavere i 2. divisjon, men han kan komme inn å avgjøre kamper.

– Jeg synes også det er bedre å satse på de lokale som du vet kan bidra. Brumunddal slipper å skaffe ham jobb og bolig. Det er liten risiko å hente spillere som Ertsås og Gaute Granmo. Det er heller ingen juniorer som er så god som Sigurd Ertsås, og det er kanskje ikke det halvåret her du skal slippe til 17-åringene når halve ligaen rykker ned, sier Melgalvis.

Han mener også at det finnes en rekke spillere i lavere divisjoner som har ferdigheter og erfaring til å gjøre en jobb høyere opp i divisjonene, men at det for mange handler om tid og motivasjon.

– Vi har en sju-åtte mann som kan gjøre det samme. Det det står på, er det fysiske. Det er jo en grunn til at de spiller for oss, sier Melgalvis som understreker at klubbene ikke er enige ennå.

– Han har halvannet år igjen av kontrakten. Prisen er fire kasser pils, men vi skal ikke ha noe skvip. Det må være ordentlig vare, sier Øyvind Melgalvis.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00