DALA I TOPPEN: Brumunddal får det ekstremt tøft i årets 2. divisjon.
Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at 2. divisjon avdeling 1 må være i særklasse den hardeste avdelingen å rykke opp fra i år.
Det er opprykkskandidater på rekke og rad. Og Brumunddal er blant de fem-seks lagene som enten snakker om eller tenker på opprykk.

En touch av Kristiansen

Tidligere i vinter var jeg i ferd med å avskrive Brumunddal. Det så tynt ut, men Kai Kristiansen har løftet laget med knallhard trening, fått på plass et par nye gode spillere og fått fasong på organiseringen i god Kristiansen-stil.
Og når den nye spissen - Adrian Thun - ser ut til å være like god som Kristiansen håpet da han hentet han, kan det bli riktig så bra dette. Svensken Johan Wennberg ser nemlig også svært bra ut.

Raufoss og Sundet best

Hel til topps blir det likevel vanskelig å gå. Både Raufoss og Nybergsund virker enda sterkere. Totningene har solid bredde i stallen sin og har sett gode ut i treningskampene, mens Nybergsund kanskje har det beste elleveren av alle lagene i divisjonen, men stallen deres er litt tynn på kvalitet i år.
I tillegg har Tønsberg meldt seg på for fullt med flere gode signeringer rett før overgangsvinduet. De viste styrke med å slå Kristiansund, som er opprykksfavoritt i en annen avdeling, med 3-0 i påsken, mens Ørn-Horten også har solide ambisjoner.

Se opp for Elverum

Personlig har også tro på Elverum som en outsider. Mannskapet er kanskje diskutabelt på kvalitet, men trener Kevin Knappen ser ut til å være en type som får litt mer ut av spillerne sine enn de fleste andre kollegaene sine på trenerbenkene rundt omkring. I tillegg er løtensokningen svært fotballklok og ser spillet og mulighetene før de fleste andre.
Et annet stalltips skal være at Birkebeineren har mange gode spillere og at Grorud blir vanskelig å slå i Oslo.
Så er det også et spørsmål hvordan VIF og Strømsgodset vil matche sine andrelag.
Vålerenga har en breiere stall enn Godset og vil nok klare seg, mens Godset ser ut som en nedrykkskandidat.
Det gjør i aller høyeste grad Lillehammer også, som får HA-sportens desiderte bunntips.

Og slik går det til slutt:

1. Raufoss
2. Nybergsund
3. Brumunddal
4. Tønsberg
5. Ørn-Horten
6. Elverum
7. Birkebeineren
8. Valdres
9. Gjøvik
10. Vålerenga 2
11. Fram Larvik
12. Grorud
13. Strømsgodset 2
14. Lillehammer
Kommentar
Rune Steen Hansen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.