KRISTIANSUND: Jeg fikk en følelse av soliditet da jeg var på Brumunddal-treninga tidlig denne uka. Det er en harmonisk spillerstall som innehar både kvalitet, trygghet og ikke minst hjerte for klubben.
For det er brumunddølene selv som spiller hovedrollene her. Brødrene Øyvind og Aleksander Melgalvis er ryggraden i den offensive kraften som Erik Wettermark har å rutte med. Begge spiller på midtbanen, men både Øyvind (26) og lillebror Aleks (21) har kreative egenskaper som igjen hever spillere som for eksempel Andreas Løseth Johansen og Vegard Ruud.
Og det er trygt og godt med to såpass gode stoppere som Eirik Olssen og Magnus Nysveen i de bakre rekker. Og de har faktisk en tredje stopper i Rune Pettersen som er omtrent like gode som dem igjen. Backene er vel også greie. Og Christian Aarbogh Bjerke vokste som keeper i fjor. Og jeg håper han tar ytterligere steg - særlig teknisk - i år.

Har de målscoreren?

Hovedspørsmålet blir uansett om Dala har den stabile spissen som scorer 15 mål. Marius Holt har kapasiteten. Det er det ingen tvil om. Han har jo rene Hulken på topp når han er i form. Jeg håper bare han holder seg skadefri denne sesongen. Da kan Dala, med litt flyt, utfordre både Kristiansund og Bærum om topplassene. Alternativet er den andre storvokste spissen. 190 centimeter høye Michell Haidari har også fysikken på sin side, men også han har en skummel skadehistorie. I dag står Holt over på grunn av karantene, mens Haidari ikke er hundre prosent ennå etter en skade som har plaget ham helt siden i fjor høst da han kom til klubben. I det hele tatt har det vært litt for mange skader i oppkjøringen for Brumunddal til at jeg føler meg hundre prosent trygg på at denne sesongen blir like god som den forrige da Dala-gutta overrasket alle med 3. plass. Og på toppen av alt, banket HamKam i begge kampene.

Sterk klubbfølelse

Jeg tror knivingen med HamKam gjorde godt for hele fotballen i Brumunddal. Det var mange som fikk store følelser for klubben og som ble stolte brumunddøler. Og det var mange som så at det meste er mulig når alle jobber sammen. Jeg har en følelse av at vi snakker om en klubb som går i takt når jeg ser på Brumunddal. Og de har et bra potensial med sin store og flotte yngres avdeling. Den nye kunstgrasbanen på Sveum har gjort anlegget komplett også. I hvert fall nesten. Det mangler bare litt på publikumsfasilitetene nå, så er Sveum et virkelig topp moderne anlegg. Like viktig er det at klubben satser på en trener som er både grundig og utviklende i tankegangen sin.

Viktig Wettermark

Erik Wettermark er den skoleflinke fyren som kan teorien sin, men som nå også begynner å få solid erfaring i å være en leder. Jeg opplever Wettermark som trygg på sine idéer. Og spillerne kan være trygg på at Wettermark har en plan B, hvis plan A slår feil. Det gjør også at han er en trener som spillerne lytter til. Det momentet skal ikke undervurderes.
Jeg håper for øvrig at hele distriktet får opp øynene for det som skjer i Brumunddal. Det er nemlig svært viktig for fotballen rundt Mjøsa at vi har en såpass soleklar nummer to-klubb som Brumunddal bak HamKam. Det gjør at flere vil få muligheten til å utvikle seg til å bli gode fotballspillere på en lokal arena. Og 2. divisjon er en veldig god utviklingsarena.

Utviklingsklubben

Allerede nå har Brumunddal spillere som kunne spilt på høyere nivå. Brødrene Melgalvis er gode eksempler. Jeg tror Aleksander Melgalvis har en god mulighet til å markere seg denne sesongen. Han virker robust, samtidig som han har touchen og blikket. Jeg synes rett og slett han er en kul fotballspiller. Og så blir det jo moro å se hvor mange mål Dala scorer på de lange innkastene. Det er vanskelig å forsvare seg mot det kaoset som oppstår når ballen havner presist inne i femmeteren.
HamKam fikk virkelig svi for dette i fjor.
Den første pekepinnen på hvor laget står nå, får vi mot Kristiansund i dag.
Jeg tror Brumunddal er akkurat litt for dårlige til å rykke opp. Og de er for gode til å rykke ned.
En plass mellom tre og fem bør være et naturlig mål for Brumunddal, samtidig som klubben bør ha som mål å sende en eller to spillere opp i 1. divisjon.
Da er de den perfekte utviklingsklubben.
Sportskommentar
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00