Brumunddal
Kai Kristiansen visste hva han ville få i Jonas Kojedal Bye, og Jonas vet veldig godt hva Kai står for som trener. De to har nemlig samarbeidet på treningsfeltet siden Jonas var guttespiller, og det betyr at Kristiansen har sett Jonas utvikle seg de siste fire, fem årene.
Som yngre fotballspiller opererte Jonas lenger fram på banen, men så kom det en trener som fant ut at han ville omskolere unggutten med det følsomme venstrebeinet til back.
- Det var Kai som gjorde det, smiler Jonas.
Og trener Kristiansen har tydeligvis gjort et godt valg, for i generalprøven mot Lillehammer leverte Jonas meget bra backspill både offensivt og defensivt. Han sendte også av gårde to dødballer med god presisjon, dødballer som endte med to Dala-scoringer.

Trente HamKams beste

Jonas trente med HamKams A-stall i fjor. Han fikk prøve seg i en og annen treningskamp, men i en obligatorisk kamp kom han aldri lenger enn til reservebenken.
Foran denne sesongen var det ikke plass for HamKam-gutten i A-troppen, og dermed var 20-åringen klar for Dala med en gang da Kai Kristiansen ringte.
At han har utviklet seg mye som fotballspiller i vinter, er både han og Kai Kristiansen enige om.
- Når Jonas gjør det så bra som back, har vi muligheten til å kjøre Lars Bredo Simensen lenger fram på banen, sier Kristiansen, som med de to ser for seg ei pasningssterk venstreside.
- Men jeg skal bli enda bedre, lover Hamar-gutten, som stortrives i Brumunddal.
- Han er blitt et veldig positivt aktivum i miljøet, sier Dalas administrative oppmann, Guttorm Tysnes.
- Jeg er jo en klovn i garderoben, sier Jonas med et stort smil.

Mange økter på Børstad

- Hvordan har du blitt så bra på dødballer?
- Jeg har alltid tatt frispark og cornere på de lagene jeg har spilt, og i oppveksten sto jeg på Børstad dag etter dag og trente dødballer.
- Er drømmen å gjøre det så godt i Dala-trøya at HamKam kommer og vil ha deg tilbake?
- Målet er å bli så god som mulig, sier Jonas Kojedal Bye.
Og om noen skulle dra kjensel på Kojedal-navnet, så er Jonas nevø til den tidligere HamKam- og landslagsspilleren Terje Kojedal, som også hadde en oppløftende karriere i fransk fotball.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.