BRUMUNDDAL: Fotballen går i arv i Dala, og Lars Bredo Simensen er i ferd med å bli en nøkkelspiller for Brumunddal fra sin backposisjon. 23-åringens skuddferdigheter er av det sjeldne slaget, og Lars Bredo skyter like hardt og presist med begge beina.
Faren Knut Simensen, best kjent som Santos, ble juniornorgesmester med Dala i 1970 og spilte på A-laget fram til 1981. Som en skikkelig driblekonge, kom ikke Santos alltid fram til skuddmuligheter, men akkurat det gjør junior.
Det fikk Aalesund erfare til gagns da den offensive venstrebacken ladet kanonen mot Kjetil Rekdals reserver. Lars Bredo skar inn fra venstre og dundret til på ballen, som gikk som et prosjektil oppe i keepers høyre hjørne.

- Mest tobeinte

23-åringen har en viktig rolle i Dalas oppbyggende spill, tar dødballer og serverer lekre innlegg fra kanten uansett fra hvilken side han tar seg fram. I går scoret han sitt tredje seriemål for sesongen, og han var også svært delaktig i ett.
- Bredo er den mest tobeinte spilleren på hele Østlandet, mener trener Erik Wettermark.
- Han er i stand til å slå ballen akkurat hvor han vil når han er skikkelig konsentrert. Bredo er hakket bedre med høyrebeinet enn med venstre, men det er det ingen som ser. I tillegg er løpssteget bra. Han har bra utholdenhet og har gått Birkebeinerrennet på 4.20 nesten uten trening, sier Dala-trener Erik Wettermark om den viktige backen som kan brukes på begge sider.

Blitt mer seriøs

- Jeg begynte å sparke med venstrebeinet da jeg var skadet som yngre. Etterpå har jeg vært bevisst på å skyte og slå pasninger med begge beina, forteller Lars Bredo til HA-sporten.
Mens faren ble juniornorgesmester, spilte Lars Bredo på Dala-laget som vant Norway Cup i 2006, og faren Knut er sikker på at det betydde mye for juniors ballbehandling at han dundret og skjøt mye med liten ball i oppveksten.
At 23-åringen har fotballkvaliteter som kan nyttes også høyere opp i divisjonssystemet, føler HA-sporten seg ganske sikker på.
- Målet er å gjøre det best mulig, og det hadde jo vært moro om jeg kunne rykke opp med Dala. Jeg trives her, sier Lars Bredo Simensen.

Haidari er blitt viktig

Michell Haidari, Dalas svenske spiss som har bursdag på samme dag som Messi, fornektet seg ikke i går heller.
Mot Molde forrige mandag puttet han tre. I går ble det to nye før Wettermark valgte å spare kraftspissen. Hvor god jobb han gjorde på topp, fikk vi understreket da han ble tatt av i 2. omgang.
- Erik ville spare meg, og det er greit. Jeg kjente ingen ting til lyskeproblemene, og nå begynner jeg endelig å komme i form, sier svensken.
Brumunddal hadde også en spesialscoring da Rune Pettersen ekspederte et langt innkast fra Magnus Nysveen i nettmaskene, og et Dala-lag uten Christian Aarbogh Bjerke, Dima Yampulovsky, Øyvind Melgalvis, Eirik Olssen, Jim Sørum Johansen, Marius Holt og Jo Eivind Bergundhaugen leverte en meget bra kamp-spesielt i 1. omgang.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.