BRUMUNDDAL: Ifølge HA-sportens kilder ble Melgalvis tilbudt 10.000 kroner måneden for å spille i HamKam.
- Det vil jeg ikke kommentere, men det var et beløp som betød at jeg måtte jobbe mye ved siden av fotballen og læreutdannelsen min nå som jeg er i etableringsfasen, sier Øyvind Melgalvis til HA-sporten.
- Det var helheten som avgjorde. Skulle jeg være med på et høyere nivå, ville jeg også ha muligheten til å trene og satse mer. HamKam trener klokka åtte om morgenen - og om ettermiddagen. Når jeg i tillegg måtte ha jobbet ved siden av, passet det meg best å trene på kveldstid med Brumunddal, sier Melgalvis.
Han ønsket ikke å gjøre noe halvgjort hvis han først skulle satse skikkelig.

Innsamlingsaksjonen

- Fikk du et bedre tilbud i Dala?
- Nei, men det gjør at jeg har muligheter til å jobbe ved siden av fotballen og lærerutdanningen. Og tilbudet fra Dala har vært det samme hele tiden, sier han.
Så populær er Øyvind Melgalvis (26) i Brumunddal at en privatperson satte i gang en innsamlingsaksjon for å gi Dala-kapteinen et økonomisk grunnlag til å fortsette som kaptein på Sveum.
- Hvor mye ga innsamlingsaksjonen?
- Det vil jeg ikke kommentere. Det er ingen store beløp. Men nå er det serieåpning til helgen, og det ser jeg fram til, fastslår Dala-kapteinen og vrir oss over på fotball.
At Øyvind fortsatte på Sveum, settes det stor pris på i klubben. Mangeårig Dala-leder Guttorm Tysnes er ikke i tvil om at både Øyvind og broren Aleksander (21) er viktige personer for Brumunddal Fotball både på og utenfor banen.

Har noe å slekte på

Så har de to også noe å slekte på. Faren Allan Andreassen var målfarlig spiss på Brumunddal på 1980-tallet, og onkelen Rune Melgalvis fikk nettmaskene til å bule både for Brumunddal og HamKam i 1970- og 1980-årene.
Øyvind og Aleksander har også en bror med enda mer defensive gener enn resten av slekta, og Vegard spiller midtstopper på Ottestads lag i 3. divisjon.

Midtbanebrødrene

På Brumunddal har Øyvind og Aleksander tatt to av midtbaneplassene, og at de gjør en viktig jobb for laget sitt, er ikke HA-sporten i tvil om. Da fjorårets børs skulle summeres, hadde både Eirik Olssen og Øyvind et karaktersnitt på 5,3433 børspoeng, men Olsen vant på fotofinish da han hadde et høyere antall kamper. Etter de to kom Aleksander Melgalvis med 5,2 poeng.
- Hva betyr det å spille sammen med Aleksander, Øyvind?
- Det er egentlig som med resten av gutta. I og med det er fire års forskjell på oss i alder, har vi ikke spilt sammen opp gjennom årene. Men det fungerer bra, og vi er mange som fungerer godt sammen etter å ha spilt på lag en del sesonger etter hvert, sier 26-åringen, som selv kom med i Dalas A-stall i 2002.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.